reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o RUCHACH PŁODU

Witajcie dziewczyny :)
Ja osobiście pierwsze ruchy wyczułam gdzies w 18 tc ale to bylo bardziej jakby żaba mi w brzuszku siedziała a nie dzidzia :) jest to moja pierwsza ciąża (obecnie 20 tydzień). Teraz te ruchy są już troszkę bardziej wyczuwalne no i zazwyczaj wieczorem jak już się wygodnie ułóżę do snu :)
Pozdrawiam wszystkie mamuśki :)

reklama
Ruchy dzidzi to jest coś wspaniałego ja bede to wspominać do końca życia moja dzidzia ma już mało miejsca i kopie mnie po żebrach czasami zaboli ale to i tak wspaniałe uczucie :-)

moj maly pod sam koniec nie mial prawie wogole miejsca a mimo to nie przeszkadzalo mu to zeby szalec;-) czasami mialam wrazenie ze wyjdzie przez brzuch;-) mozna bylo zobaczyc jak sie rozpycha raczka czy nozka;-) no i tez wesolo bylo gdy mial czkawki ;-) hihi czasami przez pol dnia brzuszek mi skakal;-) oj to byly czasy;-) - zupelnie jakby to bylo wczoraj;-)

Cześć,
jestem tutaj pierwszy raz. Martwiłam się że nie czuję jeszcze ruchów a to już 19 tydzień, ale po tym co przeczytałam (a trochę tego tutaj jest:-)) już mi przeszło. Mam USG połówkowe za niecałe 2 tygodnie i nie mogę się doczekać. Nawet umówiłam się na wizytę dziś ale zadzwoniłam i dowołałam - nie chcę panikować.

Oczekiwanie na ruchy jest czasem ciężkie mimo to przypomnijcie sobie wasze obawy, które towarzyszą ciąży - lęk o utrzymanie ciąży, o to żeby nie wykryto wad rozwoju, o comiesięczne badania krwi, o zadyszkę, o napieranie na dół brzucha, niewielkie bóle, o to czy nie tyjecie zbyt mało lub zbyt dużo....tak, to czas pełen obaw i niepokojów.

Chciałabym Wam życzyć abyście wszystkie potrafiły spokojnie (nie panikując) wytrwać do kolejnych wizyt gdy usłyszycie serduszko dzidzi.
Sama również staram się zachować zimną krew i trzymać się tego co usłyszałam od lekarza ostatnio - "wszystko jest dobrze i prawidłowo".

Trzymajcie się! dodając sobie wzajemnie otuchy nie będziemy takie panikary:-D

A ja moje drogie, dopiero 8 tydzień, więc póki co z ogromną przyjemnością czytam wasze posty :) I wciąż marzę o tym by jak najszybciej poczuć moją fasolunię :D Pozdrawiam

A ja moje drogie, dopiero 8 tydzień, więc póki co z ogromną przyjemnością czytam wasze posty :) I wciąż marzę o tym by jak najszybciej poczuć moją fasolunię :D Pozdrawiam

Kochana ja także nie mogłam sie doczekac pierwszych ruchów :-D
niesamowite uczucie po prostu :-) teraz jestem w 25 tyg. a mały tak rozrabia ze aż sie dziwię skąd ma tyle siły :-) z dnia na dzien ruchy sa mocniejsze a brzuszek faluje :-)akurat dzis w nocy dostałam 2 razy w żebra ( dziwne uczucie ale jak można sie gniewac na taka kruszynke ):-):-):-)
pozdrawiam serdecznie i życze spokojnej ciązy bez żadnych sensacji :)

Pierwsze ruchy dziecka to najpiękniejsze chwile w życiu chyba każdej kobiety w ciąży. Ja to po raz pierwszy przeżyłam mniej więcej koło17 tygodnia. Teraz kończę 39 tydzień. I przez ten cały czas każdego rodzaju ruch, kopniak, wypięcie się jest czymś cudownym.:-)
Ale najzabawniejszą dla mnie chwilą była noc kiedy Synek obudził tatusia bo tak się wierzgał w nocy - ja oczywiście smacznie spałam.:-D:-D

Hej! Wracam do Was aby powiedzieć, że poczułam pierwsze ruchy :tak: Dziecko jest aktywne dwa, trzy razy dziennie. Czasem przez kilkanaście minut a czasem nawet parę godzin. Odczucie jest bardzo wyraźne i nie da się go z niczym pomylić ponieważ nie stanowi jednorazowego sygnału ale serię bodźców. Za 4 dni będzie dokładnie 5 miesiąc - czyli ruchy poczułam dość późno (tydzień przed 5 miesiącem), dlatego nie zamartwiajcie się jeśli Wam też przyjdzie poczekać na nie ;-)
Mocno ściskam wszystkie oczekujące mamusie! :-)

Hej! Wracam do Was aby powiedzieć, że poczułam pierwsze ruchy :tak: Dziecko jest aktywne dwa, trzy razy dziennie. Czasem przez kilkanaście minut a czasem nawet parę godzin. Odczucie jest bardzo wyraźne i nie da się go z niczym pomylić ponieważ nie stanowi jednorazowego sygnału ale serię bodźców. Za 4 dni będzie dokładnie 5 miesiąc - czyli ruchy poczułam dość późno (tydzień przed 5 miesiącem), dlatego nie zamartwiajcie się jeśli Wam też przyjdzie poczekać na nie ;-)
Mocno ściskam wszystkie oczekujące mamusie! :-)
a czy to Twoja pierwsza ciąża? bo jak tak to przeciez wcale to nie jest pozno, a nawet jesli to kolejna ciąza to tez nie jest pozno. Ja tez poczulam pierwsze ruchy w tym czasie co Ty, czyli z jakis tydzien temu ale to fajne uczucie :)

reklama
Ja kończę 15 tydzień ciązy i z niecierpliwością czekam na ruchy mojego maluszka. Mój ginko mnie uprzedził, że dzidzia jest dość duża więc może już niedługo poczuję wiercipiętę, którego widziałam na USG

Do góry