reklama
izacinol ja się dokładnie wypytywałam lekarza kiedy mogę zacząć czuć pierwsze ruchy maleństwa. Powiedział że w pierwszej ciąży nawet do 24tc można tych ruchów nie czuć. Wszystko zależy od budowy kobiety, ułożenia łożyska, wielkości dzidziusia i paru innych rzeczy. Pamiętam że na jednym USG widziałam jak mój synek wiercił się niemiłosiernie ( aż sie lekarz śmiał) a ja nic a nic nie czułam.
Hej dziewczyny wczoraj mi sie zaczoł 20 tydzień ciaży termin mam na 3 pazdziernika a jeszcze nie czuje zeby moje maleństwo sie ruszało nie wiem co myslec czy to normalne prosze o odpowiedz.
20 tydz.to już możesz na usg połówkowe iść-napewno w dzidzią wszystko ok.tylko przy 1 ciąży można poczuć ruchy dziecka trochę pózniej.Najlepiej idz na usg-zobaczysz maleństwo i będziesz spokojna-w tym miesiącu możesz też poznać płeć malucha bo jest już calkiem spory
Młoda Mama17
Liczę dni... Czekam :) :*
ja zaczęłam czuć dzidzi od 13-14 tygodnia, w 16tym tygodniu czułam już bardzo wyraźnie a w 17tym zostałam oficjalnie pierwszy raz skopana
to bardzo wcześnie czułaś... To Twoja pierwsza ciąża??
Dziekuje wam dziewczyny bardzo jestem o wiele spokojniejsza do lekarza włąsnie ide w poniedziałek i mam nadzieje ze sie okaze czy coronia czy synos juz by było wiadomo na poprzednim tylko pupa sie obrucił.Teraz czuje jak by cos w brzuchu mnie łaskotało a w czoraj koło 22 poczułam chyba pierwszego kopniaka bo cos mi w brzuszku wypchneło moj brzuch hihi mam nadzieje ze to bylo to .I jeszcze raz bardzo wam dziekuje za informacje.:-):-):-):-):-)
Witam wszystkie mamusie i ich maleństwa
jutro bedzie 18 tydz. ciąży a ruchy dzidzi poczułam 2 dni temu... tzn czułam tylko takie 4 "puk,puk" wiedziałam ze to maleństwo Cudne uczucie nigdy tego nie zapomne
ale to było tylko ten jeden raz do tej pory nic ... ale jestem cierpliwa wiec bede czekac Ciekawe kiedy znow da o sobie znac :-)
pozdrawiam wszystkich serdecznie
jutro bedzie 18 tydz. ciąży a ruchy dzidzi poczułam 2 dni temu... tzn czułam tylko takie 4 "puk,puk" wiedziałam ze to maleństwo Cudne uczucie nigdy tego nie zapomne
ale to było tylko ten jeden raz do tej pory nic ... ale jestem cierpliwa wiec bede czekac Ciekawe kiedy znow da o sobie znac :-)
pozdrawiam wszystkich serdecznie
reklama
hej ja pierwsze ruchy poczułam w 17 tygodniu to było takie bulgotanie teraz czuje już coraz solidniejsze kopniaczki które bardzo lubie najczęsciej wieczorem kiedy leżę w łóżku czasem dzidzia tak fajnie ułoży się na jednej stronie że mam uwypuklony brzuszek a obok płasko śmiesznie to wygląda
Podziel się: