reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o RUCHACH PŁODU

Cześć dziewczyny!

Dziękuje Wam za wypełnienie ankiety na temat „Sposobu odżywiania kobiet w ciąży”. Jestem Wam bardzo wdzięczna za to. Jeśli któraś z Was nie wypełniała jej jeszcze i ma ochotę to uczynić podaje link:

Sposób żywienia kobiet w ciąży - www.ankietka.pl

Z góry dziękuje Wam i good luck w czasie porodu- będzie dobrze, trzymam kciuki!!! Pozdr.

Ania

reklama
HEJ dziewczęta:)

jestem już w 34 tygodniu z moja małą i lekarz kazał mi liczyć ruchy dziecka...po przebudzeniu ma być 10 ruchów i wieczorem po 18 też 10...u mnie to jest różnie czasem sie rusza sporo razy a czasem leniwie a jak to jest u was??? czy rzeczywiście te 10 ruchów rano i wieczorem powinno byc ???

buziaki:-)

ja jestem w 33 tygodniu i też mam liczyć ruchy dziecka...z moją córcią róznie bywa... jak ma ochote to się rusza zreszta tak jak każdy maluszek.... nie możesz wyczuć kiedy zacznie ci się ruszać a kiedy skończy :) moja czasami rusza się rano a niekiedy zaczyna dopiero po południu.... wieczorem często szaleje ale to dopiero jak się położe :)

ja jestem w 19 tc i ciągle nie czuję ruchów płodu ...i wpadam w jakąś fatalną depresję...bo ciągle mi sie wszyscy pytaja czy już czuję , a ja nadal nic a nic nie czuję

passoa85 kamusia185 znalazłam taką stronkę o liczeniu ruchów,może Wam to w czymś pomoże dziewczyny http://mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=660

Ciania
nie martw się, na pewno już niedługo poczujesz upragnione kopniaczki :tak:.
Pamiętam jak ja z niecierpliwością czekałam na ten dzień. Ja poczułam pierwsze ruchy dopiero w 22 tygodniu, także czekaj z cierpliwością, to już niedługo. Maluszek na pewno jeszcze nie raz porządnie Ci przyłoży pod żebro :-);-)

hejka!
ja jestem w 4miesiacu i juz czuje bardzo delikatne ruchy dziecka... bylam 2 razy na usg i polozna smiala sie ze moje dziecko to maly tancerz! pozdrawiam

Dziewczyny mam pytanie jak odczuwałyście pierwsze ruchy dzidziusia? Jestem w 17 tyg ciąży i czuje takie bulgotanie w brzuszku a kilka dni temu poczułam tak jakby coś mnie połaskotało od środka (nie wiem jak to dokładnie określić).

Ja zaczęłam odczuwać pierwsze ruchy w 18tc, zaraz potem jak mój mąż na miesiąc pojechał do Buenos Aires :) Więc pierwszy miesiąc mała żaba skakała tylko dla mnie. Tak właśnie to odczuwam, jakbym miała żywą żabę w brzuchu. Teraz dzidziucha czuję coraz mocniej, czasami rozpycha się tak, że mam przez chwilę w jednym miejscu brzuch wypchnięty w jakiś guzek... Ale póki co to miłe uczucie. Tańczę dużo i małego czuję głównie kiedy odpoczywam, siedzę lub się właśnie najadłam. Ale to chyba normalne :) Podczas tańca chyba jest ukołysany bo nie daje o sobie znać :)

Gdzieś czytałam, że kiedy się ruszamy, chodzimy to dzidzia odczuwa to jak kołysanie do snu i wtedy rzadziej czuć ruchy. Natomiast kiedy my odpoczywamy, dzidzia staje się bardziej aktywna.Ja poczułam pierwsze ruchy gdzieś w 18 tc. Wcześniej miałam tylko takie bulgotanie i pulsowanie. Teraz już raczej czuję je regularnie. Mój mały rozrabiał wczoraj przez pół nocy:-)

reklama
Mnie dzidzia jeszcze nie kopie, ale bardzo łaskocze i czuję taką pływającą rybkę. Poza tym to moja pierwsza ciąża, więc mogę nie czuć ruchów zbyt szybko. Poza tym oglądałam program w telewizji, w którym mówili, że dziewczynki zaczynają kopać wcześniej niż chłopcy, aj bym chciała synka:-), więc czekam cierpliwie. na razie wszystko ze mną jest ok. Zobaczymy po wizycie.

Do góry