reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o RUCHACH PŁODU

Ostatnio narzekałam, że nie czuję Maleńkiej przez brzuch. Ale w końcu się doczekałam ! :D
Koło 18/20 tygodnia poczułam pierwsze nieśmiałe ruchy, a prawdziwe kopniaki i to przez brzunio koło 24/25 tygodnia :D Oczywiście mój P. również poczuł i jaki był szczęśliwy !! ojej !! :)) Normalnie taka RADOCHA jakiej u Niego nigdy nie widziałam no i do tej pory tak jest :D

Teraz Maleńka daje czadu regularnie przez co ja jestem spokojna, bo wiem, ze wszystko w porządeczku :))

reklama
Nie ma to jak kopniaki ;) mój mały budzi się ok 5-6 rano i zaczynają się harce :) później jest spokój do ok 14-15, a potem ok 18-19 szaleje. Raz niespodziewanie trafił mnie w pęcherz, myślałam, że popuszczę ;) a to dopiero początek...

w 15 tyg.to chyba jeszcze nic nie czuc?! tak mi sie wydaje ze to za szybko :) ja poczulam pierwsze ruchy tzn.takie łaskotanie i plumkanie w 19 tyg.teraz juz jestem w 22 i czuje coraz mocniej i częściej ruchy małej :)

Nie ma to jak kopniaki ;) mój mały budzi się ok 5-6 rano i zaczynają się harce :) później jest spokój do ok 14-15, a potem ok 18-19 szaleje. Raz niespodziewanie trafił mnie w pęcherz, myślałam, że popuszczę ;) a to dopiero początek...

Moja mała ma bardzo podobny rozkład dnia... budzi się około 4-6, później śpi tak do 15, później znowu śpi aż do kolacji i jak się najem to wariuje :-) I jak się kładę to też pokopie, a tak okoo 23 zasypia :-) A po pęcherzu to już niejeden raz dostałam i musze stwierdzić, że do najprzyjemniejszych to uczucie nie należy :baffled: I też już kiedyś myślałam że za chwilę popuszczę, ale dałam radę :-D I najlepsze jest to, że jak mi maluda "zejdzie" z pęcherza to odrazu mi się odechciewa siusiu :-)

mnie tak uciska na pęcherz że ostatnio mocno mnie bolał że musiałam brac tabletki ale jak mnie w nocy złapało to nie mogłam wstac i mąż mnie to kibelka niósł taki ucisk mialam...a wogóle to zaczęłąm często chodzić do kibelka....jestem w 23 tygodniu :)

Teraz własnie latamy częściej przez te "uciski" maluszków, no i przez samo to że macica się wciąż powiększa bo dzidziolki rosną :-D

ja mam coś takiego że momentami czuję falowanie - bulgotanie brzucha, a potem nic i cisza i tak moze minąć nawet dzień, aż zaczynam się niepokoić ale czy słusznie? i bez sensu bo 18 miałam wizytę i wsio było Ok... nie wiem tak marudzę bo jedno maleństwo mi odeczło w 6 tc i teraz byle pierdoła a ja się martwię :/
a może to jelita lub jeszcze coś innego :/ kurka, powiedzcie drogie mamy co o tym sądzicie?

Jeśli na wizycie wszystko było ok, to nie ma co się denerwować bez potrzeby. Przecież to dopiero 14 tydzień! Ciężko jeszcze konkretnie coś poczuć. Nawet jeśli zaczniesz odczuwać ruchy dzidziusia, to jeszcze wiele tygodni, zanim będą one regularne i częstsze...

reklama
Do góry