reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wszystko o RUCHACH PŁODU

Moje maleństwo nie ma czkawek :-) Albo ja tego po prostu nie czuję, ale to chyba watpliwe bo przecież ruchy czuję i to bardzoooo wyraźnie więc czkawkę też bym rozpoznała. No i pytałam kiedyś mojego ginka czy kazde dziecko ma czkawkę to powiedzial że nie i że to indywidualna sprawa więc się nie stresuję :-D

A co do tego że jak dziecko ruchliwe w brzuszku to ruchliwe i poza brzuszkiem to się z tym do końca nie zgodzę. Pytałam o to wiele kolezanek, siostrę, bratową itp i tylko w 2 przypadkach dziewczyny powiedziały że się to u nich sprawdziło. A reszta nie widzi żadnego związku :-) No ale poczekam na swoje Maleństwo i wtedy sama ocenię :-)

reklama
Moja mała cały czas ma czkawkę:-D Codziennie:-D Fajnie się czuje takie rytmicznie czkanie w dole brzucha (moja jest już ułożona do porodu), śmiesznie to się czuje:-) Łapczywie łyka wody na to wychodzi:-)
Co do tej ruchliwości to też się do końca nie zgodzę, mojej siostry synek nie dawał jej spać po nocach, wariował jak szalony a po urodzeniu dziecka nie było:szok: Spał, jadł i robił kupę, dziecko skarb, tak samo miało kilka moich koleżanek:tak: Jednak niektóre miały takie małe diabełki, słyszałam też że dziewczynki są bardziej "rozdarte" od chłopców, cóż przekonam się jak moja córunia się pojawi:-)

Czkawkę Wojtuś też ma dość często. Na szczęście nie aż tak codziennie :-p Tylko, że ja tego nie lubię! Strasznie mnie to denerwuje ;-) Może się rozbijać i robić, co tylko chce, ale czkawki nie lubię ;P dziwne uczucie. Wcześniej jak miał, to było to raczej zabawne, teraz jak się odwrócił główką, to raczej denerwuje troszkę :sorry2:

Mój Skarb wreszcie obrocił się główką do dólu (i oby ta zostało...:-)) i może teraz poczuję tą czkawkę ;-) Albo na prawdę dzidziolek wcale jej nie ma :-D Okaże się :-)

Mój Skarb wreszcie obrocił się główką do dólu (i oby ta zostało...:-)) i może teraz poczuję tą czkawkę ;-) Albo na prawdę dzidziolek wcale jej nie ma :-D Okaże się :-)

Anecia ja wczoraj czułam czkawkę raz przy pępku, a później przy pęcherzu i nic już nie rozumię jak lezy??? hmmmm bawi sie ze mną w chowanego chyba:))))

Jeżeli chodzisz na wizyty kontrolne i wszystko jest w porządku, to nie masz co się denerwować. To kiedy poczujesz pierwsze ruchy zależy od wielu czynników i absolutnie nie ma na to reguły. Jeszcze masz troszkę czasu. Na pewno niedługo poczujesz maleństwo ;-)

Witam Was serdecznie, ja jestem w połowie 20tc i nadal nic nie czuje:( czy to normalne?

Nie martw się. Jeśli usg nie wykrywa żadnych nieprawidłowości to z dzidziolkiem jest wszystko w porzadku. No a ruchy na pewno niebawem poczujesz. I nie czytaj na necie tych wszystkich bzdur że "musisz" czuć ruchy od 18 czy 20 tyg bo nie ma w tym ani trochę prawdy. Kazda z nas jest inna i ruchy to tez indywidualna sprawa. Ja też poczułam późno bo około 22-23 tyg i już miałam takie schizy że szok. A znam też dziewczynyn które ruchy poczuły dopiero w 25/26 tyg. Więc głowa do góry!!! I najlepiej obserwuj swoje ciało jak leżysz już wieczorem w łózku najlepiej na plecach i przykładaj dlonie pod pępkiem... tam najszybciej odczujesz ruchy. Buziaki

Anecia ja wczoraj czułam czkawkę raz przy pępku, a później przy pęcherzu i nic już nie rozumię jak lezy??? hmmmm bawi sie ze mną w chowanego chyba:))))

Bobmusiu ... mój dzieć też chyba się bawi w chowanego bo ja np ruchy czuję raz w dole brzucha, raz bokiem, raz pod żebra mi włazi :baffled: No i w sumie niby to położenie się zmieniło ale tak mnie zastanawia skąd w takim razie ruchy w dole brzucha... może łapkami mnie tam smyra :confused: I czasami co najbardziej dziwne pępek mi "wciąga" do srodka :szok: I nie wiem co się tam wyprawia :-D

reklama
Do góry