reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o RUCHACH PŁODU

dzis mały sie tak ładnie poruszył,ze widac było falujaca kuleczke:-)
przyszły tatus sie popłakał <to jego pierwsze maleństwo:-)

reklama
Ja mam takie pytanko.Czy macie czasem takie dni ze dziecko prawie wcale sie nie rusza???Moje male wczoraj prawie wcale sie nie ruszalo i niewiem czy jest to powod do niepokoju,czy po prostu to sie moze zdarzyc przy prawidlowo przebiegajacej ciazy:-(
fajnie że w ogóle czujesz ruchy dziecka, ja jeszcze nic nie czuję. 16 tydzień to bardzo wcześnie. Na razie czekam aż poczuję pierwszy raz że coś się tam dzieje ;)

ja pierwsze ruchy w 18 tc poczulam z tego co pamietam tż mi nie uwierzył póki nie poczuł :D hihi teraz mały robi dyskoteke cały czas a najbardziej jak leże .. :-)
niekiedy nawet tak kopnie że aż boli..

ja poczulam kopniecie pierwszy raz w 19 tyg :) 5 pazdziernika :) nie wiedzialam wtedy ze to to jest wlasnie to ;)
teraz w 24 ruchy sa czestsze. aczkolwiek tylko noca jak probuje usnac ;):happy:

Witajcie dziewczynki, aż trochę zazdroszczę Wam tych kopniaków od tej strony brzuszka:tak: dla mnie to był najpiękniejszy czas:tak: i czasami marzę żeby to przeżyc jeszcze raz!!!!

Hej dziewczyny a ja się martwię. Jestem w 23 tygodniu ciąży i nie wiem czy nie za mało się dzidzia rusza. To moja druga ciąża ale zapomniałam jak to było w pierwszej ciąży. Dzidzia jest aktywna tak ok 3-4 razy dziennie. Czy to nie za mało?? Poradźcie.

reklama
Hej dziewczyny a ja się martwię. Jestem w 23 tygodniu ciąży i nie wiem czy nie za mało się dzidzia rusza. To moja druga ciąża ale zapomniałam jak to było w pierwszej ciąży. Dzidzia jest aktywna tak ok 3-4 razy dziennie. Czy to nie za mało?? Poradźcie.
ja na Twoim miejscu zgłosiłabym to lekarzowi. Moja mała wariowała od 15 tyg tak czesto ze czasem myslalam ze ona wcale nie śpi. :-D Po 32 kazano mi liczyc ruchy i miało ich byc minimum 10 na 12h, ale dziecko wtedy jest większe i ma mniej miejsca na ruchy. Myślę ze 3 czy 4 razy dziennie to za mało, ale lekarzem nie jestem.

Do góry