reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o RUCHACH PŁODU

Jeżeli już czułaś regularnie ruchy dzidzi i teraz od kilku dni ich nie czujesz to lepiej podjedź sobie lekarza i niech sprawdzi czy wszystko jest dobrze z maleństwem. Coprawda na tym etapie można jeszcze nie czuć ruchów ale jeżeli już je czułaś a teraz cisza to lepiej skonsultować.

reklama
Ja też tak uważam, lepiej skonsultuj się z lekarzem. Dzidzia mogła się ułożyć w taki sposób że nie czujesz ruchów, ale dla pewności lepiej to sprawdzić
Ja kiedyś miałam taką sytuację. Byłam chyba w 7 miesiącu i przez wiele godzin nie czułam ruchów Maleństwa. Pojechalam do szpitala i tam podłączyli mi KTG. Okazało się że dzidzia tak się ułożyła że ja tych ruchów nie czułam . KTG wykazywało że maleństwo się poruszyło a ja kompletnie nic nie czułam.
Myślę że w Twoim przypadku będzie podobnie, ale lepiej to sprawdzić. Będziesz spokojniejsza:) Pozdrawiam

Jestem w 15 tyg i wydaje mi się, że dzidzi mnie bardzo delikatnie dotyka, zwłaszcza jak mam już zasypiać i się wyciszam. Nie wiem czy są to pierwsze ruchy, czy sama sobie to wymyślam. Ciekawa jestem jak wy odczuwałyście pierwsze ruchy?

Witam
Ja pierwsze ruchy poczułam w 18 tygodniu i miałam wrażenie,że mi bańka mydlana pęka w brzuszku-takie muśniecie.Teraz jestem w 22 tygodniu i mała już potrafi przyłożyć-to pewnie dopiero początek :) Pozdrawiam

Pierwsze ruchy czułam chyba w sobotę (dwa tygodnie temu). To było jakieś takie kulkanie i nie jestem pewna czy to było to. A w 19 tygodniu - w zeszłą środę (tj. 20 sierpnia), siedząc w fotelu przed tv dostałam pierwszego boksa :-D od maleństwa. Byłam sama w domu i śmiałam się w głos sama do siebie :-D. Rewelacyjne uczucie :-). Teraz maleństwo potrafi mnie nawet wystraszyć :-). To mój pierwszy dzidziuś i jeszcze się nie przyzwyczaiłam do takich manewrów w moim brzuchu.

ja pierwsze "bańki" w brzuchu poczulam w 14 tyg, i do tej pory nie wiem czy to była dzidzia czy mój uklad trawienny:):) a w 20 tyg to juz nie miałam żadnych wątpliwości i też dostałam ataku śmiechu podobnie jak " kasia_c22" z radości:):) wg mnie to było trochę jak taki "tik nerwowy", brzuch pulsował w jednym miejscu a ja nie miałam na to wpływu:):) do tej pory to uwielbiam i czekam na wieczór, aby znowu poczuć te wspaniałe uczucie:):)

Zazdroszczę wam dziewczyny, ja muszę jeszcze poczekać na coś mocniejszego żebym się upewniła, że to mój skarb daje znać o sobie :-)

ja mialam podobnie-najpierw banki w brzuchu, tak jak przy uczuciu glodu a pozniej przypominalo to tiki nerwowe. z czasem nie sposob bylo sie pomylic- porzadny kuksaniec:-)

Ja w 18tym tygodniu czułam takie delikatne muśnięcia jakby motylki,a teraz czuję jak mała się przekręca i fika koziołki. Super uczucie.

reklama
Do góry