reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o RUCHACH PŁODU

Jeżeli już czułaś regularnie ruchy dzidzi i teraz od kilku dni ich nie czujesz to lepiej podjedź sobie lekarza i niech sprawdzi czy wszystko jest dobrze z maleństwem. Coprawda na tym etapie można jeszcze nie czuć ruchów ale jeżeli już je czułaś a teraz cisza to lepiej skonsultować.

reklama
Ja też tak uważam, lepiej skonsultuj się z lekarzem. Dzidzia mogła się ułożyć w taki sposób że nie czujesz ruchów, ale dla pewności lepiej to sprawdzić
Ja kiedyś miałam taką sytuację. Byłam chyba w 7 miesiącu i przez wiele godzin nie czułam ruchów Maleństwa. Pojechalam do szpitala i tam podłączyli mi KTG. Okazało się że dzidzia tak się ułożyła że ja tych ruchów nie czułam . KTG wykazywało że maleństwo się poruszyło a ja kompletnie nic nie czułam.
Myślę że w Twoim przypadku będzie podobnie, ale lepiej to sprawdzić. Będziesz spokojniejsza:) Pozdrawiam

Jestem w 15 tyg i wydaje mi się, że dzidzi mnie bardzo delikatnie dotyka, zwłaszcza jak mam już zasypiać i się wyciszam. Nie wiem czy są to pierwsze ruchy, czy sama sobie to wymyślam. Ciekawa jestem jak wy odczuwałyście pierwsze ruchy?

Witam
Ja pierwsze ruchy poczułam w 18 tygodniu i miałam wrażenie,że mi bańka mydlana pęka w brzuszku-takie muśniecie.Teraz jestem w 22 tygodniu i mała już potrafi przyłożyć-to pewnie dopiero początek :) Pozdrawiam

Pierwsze ruchy czułam chyba w sobotę (dwa tygodnie temu). To było jakieś takie kulkanie i nie jestem pewna czy to było to. A w 19 tygodniu - w zeszłą środę (tj. 20 sierpnia), siedząc w fotelu przed tv dostałam pierwszego boksa :-D od maleństwa. Byłam sama w domu i śmiałam się w głos sama do siebie :-D. Rewelacyjne uczucie :-). Teraz maleństwo potrafi mnie nawet wystraszyć :-). To mój pierwszy dzidziuś i jeszcze się nie przyzwyczaiłam do takich manewrów w moim brzuchu.

ja pierwsze "bańki" w brzuchu poczulam w 14 tyg, i do tej pory nie wiem czy to była dzidzia czy mój uklad trawienny:):) a w 20 tyg to juz nie miałam żadnych wątpliwości i też dostałam ataku śmiechu podobnie jak " kasia_c22" z radości:):) wg mnie to było trochę jak taki "tik nerwowy", brzuch pulsował w jednym miejscu a ja nie miałam na to wpływu:):) do tej pory to uwielbiam i czekam na wieczór, aby znowu poczuć te wspaniałe uczucie:):)

Zazdroszczę wam dziewczyny, ja muszę jeszcze poczekać na coś mocniejszego żebym się upewniła, że to mój skarb daje znać o sobie :-)

ja mialam podobnie-najpierw banki w brzuchu, tak jak przy uczuciu glodu a pozniej przypominalo to tiki nerwowe. z czasem nie sposob bylo sie pomylic- porzadny kuksaniec:-)

Ja w 18tym tygodniu czułam takie delikatne muśnięcia jakby motylki,a teraz czuję jak mała się przekręca i fika koziołki. Super uczucie.

reklama
Do góry