reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o RUCHACH PŁODU

reklama
iza&marcin, to rzeczywiście wspaniałe uczucie:) śmieszne trochę. W zasadzie chyba nie istnieją przymiotniki, które mogłyby to opisać:)

Ja również doskonale pamiętam ten dzień 04.02.2007. Leżałam wieczorem w łóżeczku na plecach i jak zwykle usilnie próbowałam wschłuchać się w swój organizm i poczuć coś. Ręka na brzuchu oczywiście. I stało się. To były dwa kopniaczki w odstępie kilkunastu sekund i potem cisza. Długo nie mogłam po tym zasnąć.:tak: Takie delikatniusie jakby uwalniał się pęcherzyk powietrza tam pod skórą :-) ale po tym drugim kopniaczku wiedziałam, że to na pewno dzidziuś. I nie było tak,że od tej chwili czułam go już regularnie codzień. Na następne ruchy musiałam poczekać kilka dni. Od tej chwili zaczęła się pełnia szczęścia z bycia w ciąży :tak:.

Witaj
Kochana po pierwsze nie myśl, że "już powinnaś czuć ruchy" każda kobieta odczuwa to inaczej i w innym czasie więc nie słuchaj 'życzliwych" a to Ty jeszcze nic nie czujesz...itp. stwierdzeń. Ja tak miałam i strasznie mnie to denerwowało i stresowało. Ja poczułam pierwsze ruchy na przełomie 5 i 6 miesiąca. Nic się nie stresuj na to nie ma recepty, że wszystkie kobitki czują ruchy tak samo :) pozdrawiam serdecznie

W pierwszej ciazy ruchy poczulam bardzo pozno bo dopiero okolo 21 tygodbia...natomiast teraz ( i tu jestem zaskoczona ) kropka poczulam wczoraj ...a to dopiero 15 tydizien :happy:

reklama
Czesc
Mam na imie Asia i to jest moja pierwsza ciąża, jestem w 22 tygodniu ciazy i jak do tej pory ruchy malenstwa byly naprawde sporadyczne. Jak juz cos czulam to naprawde bardzo niewiele, jakby delikatne pukniecia.
Niestety od paru dni dzidzia ucichla, nie wiem czy to normalne, czy zdarza sie to czasami. Czy jesli dzidzia zaczela sie ruszac to czy moga zdazac sie dni kiedy nic sie nie czuje, czy jak juz raz sie poczuje to ruchy zawsze powiny byc regularne?

Do góry