reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o RUCHACH PŁODU

witam jak poculam ruchy mego malęństwa pierwsze w 16 tygodniu ciąży :-):-)teraz jestem w 27 tygodniu super teraz czuje go bardziej na początku nawet sie nie sp[odziewalam że kopnie to takie uczucie jakby motylki w brzuchu a potem takie delikatne dotykanie haha:-D:-Dsuper teraz dobrze czuje malęństwo sa to mocne kopniaki nawet mąż je czuje też mu sie podobaja jak malęństwo kopie to aż brzuszek mój podskakuje z jego kopniaczkami haha:-):-)

reklama
Mój dzidek zaczął poruszać się w piątym miesiącu. Odczuwałam to tak, jakby coś łaskotało mnie w środku brzucha.
Dziś (8 miesiąc) też odczuwam "kilotki", ale nieco silniejsze aż cały brzuch faluje. Lubię to uczucie, rozśmiesza mnie...

Witam Ja wlasnie jestem w 17 tyg ciazy i caly czas czekam na ta chwile chociaz czasmi to juz mam wrazenie ze to dzidzia sie rusza i czuje male mrowienie przez pare sekund, ale to pewno jeszcze nie to. pzdrawiam serdecznie:-)

Cześć dziewczyny. Ja dziś zaczęłam 23 tydzień. Od 3 tygodni czuję wyraźne ruchy mojego synka. Bardzo często budzi mnie w nocy i nie daje usnąć. Jak przekręcę się na lewy bok to kopie w lewy bok a jak na prawy to w prawy. Najlepiej jak cały czas jestem w ruchu wtedy jest spokój ale jak tylko usiądę albo się położę zaczyna wariować:-) Mój mąż uwielbia czuć te kopniaczki. :-):-):-)

witajcie jestem nowa na tym forum;-)mimo ze jestem juz mama 2 letniego bombla to z tymi ruchami mnie cos gryzie chyba dla tego ze na pierwszej wizycie w irlandii (bo tu mieszkam)lekarz polak powiedzial mi ze mam ciaze pozamaciczna zmienilam go od razu okazalo sie ze to nie prawda ale nie moge sie doczekac kiedy poczuje moje malenstwo mimo ze je juz na usg widzialam :-))jestem prawie 16tyg i czekam

Ja mialam problemy z silnymi bolami brzucha i wlasnie podczas jednego z takicha ''atakow" nasza malenka dzidzia dala o sobie znac (16 tc).od tamtej pory regularnie dostaje seryjki kopniaczkow,ktore bardzo mnie ciesza!czuje jak malenstwo kopie,obraca sie a nawet czkawke:)KOCHAM KIEDY DZIDZIA SIE PORUSZA,WTEDY JESZCZE BARDZIEJ WIEM ZE JEST!!!

ja tez zaczęłam czuć ruchy w 16 tygodniu, ale na początku nie byłam pewna czy to jest to- bo były takie deliktne....:tak:,
ale najczęściej pojawiały sie jak kładłam się do snu...
teraz już dzidzia bardziej daje o sobie znać:-D

Cześć mamuśki,
ja podobnie jak Pasklilia wydaje mi się że poczułam pierwsze trzepotanie w 14 tc :-) to moja pierwsza ciąża więc spodziewałam się pierwszych ruchów nieco później, ale później wyglądały tak samo jak w 14 tc więc raczej jestem pewna że to było to! :tak:

reklama
Do góry