ruchy maluszka to niesamowite uczucie zwlaszcza jak maluch wariuje pod koniec ciąży i widać jak nie stópkę to rączkę albo wypina sie pupą a ty to wszystko widzisz pod skórą :-) i chyba tylko tego mi będzie brakować jak już urodzę a to ma być już na dniach o ile mój synek raczy wyjść do nas hehehe
reklama
przyszlamama
Fanka BB :)
wielkie dzięki. Już jestem spokojniejsza i czekam nadal cierpliwie... może się ruszy w końcu
iza&marcin
ja jestemw 19tyg i rowniez nadal nic,
czekam i czekam i juz sie doczekac nie moge:-)
czekam i czekam i juz sie doczekac nie moge:-)
oska
Nasza Córcia zrobiła nam niespodziankę i pierwsze dwa kopniaczki odczułam w naszą 1wszą rocznicę ślubu :-) było to w 17 tyg - to była moja druga ciąża ale pierwszt poród.
u kobiet które będą pierwszy raz rodzić ruchy powinny być odczuwalne między 20-22 tyg a u wieloródek od 16-17tc ale oczywiście są odstępstwa od reguły ;-)
u kobiet które będą pierwszy raz rodzić ruchy powinny być odczuwalne między 20-22 tyg a u wieloródek od 16-17tc ale oczywiście są odstępstwa od reguły ;-)
przyszlamama
w tym tygdniu poczułam jakieś "bulgotanie" jakby To napewno moje maleństwo... Ale tylko raz to poczułam i cisza. Czekam dalej )
reklama
A
aggy
Gość
Ja pierwsze ruchy czułam naprawdę wyraźnie w 19tc. Mój mąż kładzie mi ręke na brzuchu zawsze jak leżymy wieczorem w łóżku, bo wtedy Maleństwo jest najbardziej aktywne. Czasem bryka jak szalone, czasem tylko się wierci. Ale najfajniej jest, kiedy ułoży się w taki sposób, że główkę albo pupkę (nie wiem, która to część ciala) wysuwa mocno do góry i widać ją przez skórę z jednej strony. Mąż sie śmieje, że mam wtedy krzywy brzuch:-).
Podziel się: