reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o RUCHACH PŁODU

no ja tydzien temu poczulam pierwsze takie ktore mogly byc podejrzeniem ale do tej pory nie wiem czy to bylo to tak czy owak pewnie niedlugo sie przekonam;)))

reklama
Ja jestem w 18 tygodniu i wlasnie tez nie wiem czy to juz dzidzia. Chwilami mam wrazenie, ze tak. Kiedy poczulam cos takiego tez dostalam ataku smiechu! chyba kazda tak ma!

Ja pierwsze ruchy dziecka wyczułam w 16 tyg. odczułam je jak delikatny trzepot motyla...coś w tym stylu. Pozdrawiam:-)

Ja tak w ok.15-16tc zaczęłam czuć jak mi się wierci w brzuniu,choć w pierwszych chwilach zastanawiałam się co mi tak w jelitach cały czas układa się:);-)nie pasowało mi że cały czas w mniej więcej tym samym miejscu i juz byłam pewna że to córcia.

witam mamuski! pierwsze ruchy mojego malucha poczułam mniej wiecej w czwartym miesiącu ciazy. na początku były to delikatne muśnięcia, potem drobne kopsance az doszlo do tego, ze caly brzuch mi falowal. nie zapomne tego nigdy..juz w ciazy wiedziałam, ze mój szkrab będzie bardzo ruchliwym dzieckiem. teraz ma dwa latka i rzeczywiście nie może usiedzieć na miejscu, nie należy do spokojnych dzieci. wycisza się dopiero wieczorem, kiedy jest już dokumentnie padniety. ja się tym jednak nie przejmuje, przynajmniej nie jest nudno.

A ja tak bardzo czekalam na te ruchy, ze az sobie chyba zaczelam je wyobrazac dopiero po kilku tygodniach od tych niby ruchow poczulam juz te prawdziwe- najlepsze uczucie na swiecie, uwielbialam to :)

Witam wszystkie szczęśliwe mamusie!!!
Ja swojego synusia poczułam po raz pierwszy w 23 tygodniu-musiałam dłuuuugo czekać, zanim dał o sobie znać :) Teraz jestem w 28 t.c. i chyba mam w brzuszku małego piłkarza. Ostatnio udało mi się wyczuć jego stopki :)

ja w pierwszej ciąży poczułam bąbelki i muskanie w 16tc i wtedy normalnie się rozpłakałam ze szczęścia:tak::-) bo tak naprawdę dotarło do mnie że noszę w sobie nowe życie:tak::-)
w następnych ciążach było to samo poprostu to jest takie cudowne że wymiękam:tak::-) gdybym wygrała w totka 1 wygraną to zafundowałabym sobie jeszcze takie 2 przeżycia:-p;-):tak::-D

ja w 18 tygodniu - uczucie takiejakby cos bylo z zoladkiem nie tak - jakby sie tam cos ukladalo :szok:
teraz jestem w 35 tygodniu
ps. dla wszystkich mam przed 30 tyg - najlepsze dopiero sie zacznie :tak:

reklama
Witam was mamusie,ja pierwsze ruchy poczulam w 15 tyg.ciazy,mialam wrazenie ze mam motylki w zeladku,a teraz jestem w 30 tygodniu i maly daje o sobie znac bardzo mocnymi kopniakami,pozdrawiam.

Do góry