reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o RUCHACH PŁODU

no ja tydzien temu poczulam pierwsze takie ktore mogly byc podejrzeniem ale do tej pory nie wiem czy to bylo to tak czy owak pewnie niedlugo sie przekonam;)))

reklama
Ja jestem w 18 tygodniu i wlasnie tez nie wiem czy to juz dzidzia. Chwilami mam wrazenie, ze tak. Kiedy poczulam cos takiego tez dostalam ataku smiechu! chyba kazda tak ma!

Ja pierwsze ruchy dziecka wyczułam w 16 tyg. odczułam je jak delikatny trzepot motyla...coś w tym stylu. Pozdrawiam:-)

Ja tak w ok.15-16tc zaczęłam czuć jak mi się wierci w brzuniu,choć w pierwszych chwilach zastanawiałam się co mi tak w jelitach cały czas układa się:);-)nie pasowało mi że cały czas w mniej więcej tym samym miejscu i juz byłam pewna że to córcia.

witam mamuski! pierwsze ruchy mojego malucha poczułam mniej wiecej w czwartym miesiącu ciazy. na początku były to delikatne muśnięcia, potem drobne kopsance az doszlo do tego, ze caly brzuch mi falowal. nie zapomne tego nigdy..juz w ciazy wiedziałam, ze mój szkrab będzie bardzo ruchliwym dzieckiem. teraz ma dwa latka i rzeczywiście nie może usiedzieć na miejscu, nie należy do spokojnych dzieci. wycisza się dopiero wieczorem, kiedy jest już dokumentnie padniety. ja się tym jednak nie przejmuje, przynajmniej nie jest nudno.

A ja tak bardzo czekalam na te ruchy, ze az sobie chyba zaczelam je wyobrazac dopiero po kilku tygodniach od tych niby ruchow poczulam juz te prawdziwe- najlepsze uczucie na swiecie, uwielbialam to :)

Witam wszystkie szczęśliwe mamusie!!!
Ja swojego synusia poczułam po raz pierwszy w 23 tygodniu-musiałam dłuuuugo czekać, zanim dał o sobie znać :) Teraz jestem w 28 t.c. i chyba mam w brzuszku małego piłkarza. Ostatnio udało mi się wyczuć jego stopki :)

ja w pierwszej ciąży poczułam bąbelki i muskanie w 16tc i wtedy normalnie się rozpłakałam ze szczęścia:tak::-) bo tak naprawdę dotarło do mnie że noszę w sobie nowe życie:tak::-)
w następnych ciążach było to samo poprostu to jest takie cudowne że wymiękam:tak::-) gdybym wygrała w totka 1 wygraną to zafundowałabym sobie jeszcze takie 2 przeżycia:-p;-):tak::-D

ja w 18 tygodniu - uczucie takiejakby cos bylo z zoladkiem nie tak - jakby sie tam cos ukladalo :szok:
teraz jestem w 35 tygodniu
ps. dla wszystkich mam przed 30 tyg - najlepsze dopiero sie zacznie :tak:

reklama
Witam was mamusie,ja pierwsze ruchy poczulam w 15 tyg.ciazy,mialam wrazenie ze mam motylki w zeladku,a teraz jestem w 30 tygodniu i maly daje o sobie znac bardzo mocnymi kopniakami,pozdrawiam.

Do góry