reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wszystko o porodzie oraz wybieramy szpital, szkołę rodzenia i położną

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ja mam cichą nadzieję, ze jak trafię do szpitala, to już będzie sporo rozwarcie ;-)
oprócz tego, przyjeżdżając do szpitala, trzeba na IP iść i tam muszą parę dokumentów wypełnić, a to też trwa, czasami jak położna powolna jest to nawet do 45 minut

reklama
Zastanawiam sie jeszcze jak to jest z ta pierwsza faza porodu...? Bo jak przyjedziemy do szpitala, to przebieramy sie odrazu w koszulę, tak? bo właśnie nie wiem jaką wziąć - do porodu myslałam o zwykłym T-shircie takim zakrywającym pupę, bo wydaje mi się najwygodniejszy... ale jeśli będę w nim maszerowac kilka dobrych godzin po korytarzu w pierwszej fazie porodu, to prawie z gołym tyłkiem będę paradowała... no i czy wtedy można miec jakies gatki na sobie, czy nie? bo czy położna nie będa chciały na bieżąco monitorować rozwarcia? wtedy pozwolą mi w gatkach chodzić? no i jak ja sobie poradzę tak je zakładac i ściągać co chwilę? czy ten podkład poporodowy juz trzeba będzie sobie założyć i chodzic z nim pomiędzy nogami (z uwagi na te wody płodowe) czy nie? To może lepsza będzie jakas dłuższa koszula, żebym się swobodniej czuła? Bo jak trzeba będzie kucnąć... a ja tą d..pą będe świecić? Matko! ja to zawsze mam jakieś dziwne problemy... :/

Mamusie help! ;P

nam ostatnio trochę położna opowiadała jak to wygląda w I fazie..
kiedy przyjeżdżasz do szpitala i stwierdzą, że poród faktycznie się zaczął to ubierasz ich koszulę.. kazała się od razu przygotować, że wraz z założeniem koszuli ściągamy bieliznę i już do porodu jesteśmy bez majtek.. I faza może potrwać kilka godzin więc dobrze jest wziąć ze sobą jakiś szlafrok, żeby ewentualnie nie paradować w samej koszuli bo może to być zbyt krępujące..

no ale jak wody odchodza albo sie krwawi to jednak majtki z podkladem sie przydaja chyba ze ktos woli zeby po nogach cieklo ;P

info ze stolicy: porodowka na inflanckiej czesciowo w remoncie, tlok wiekszy niz zwykle, konca nie widac...

reklama
nie wiem na ile to wiarygodne info ale ponoc remonty na inflanckiej maja potrwac do konca roku.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry