reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wszystko o porodzie oraz wybieramy szpital, szkołę rodzenia i położną

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ja nie chodze do szkoły rodzenia, a wybieramy poród rodzinny. po prostu płacimy 150 zł i już :-)

Wiecie co ja uważam ze pobieranie opłat za poród rodzinny to skandal:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Zeby jeszcze ojciec płacił za przywilej obecności przy narodzinach własnego dziecka.. szok:szok::szok::szok:

no i za co konkretnie jest ta opłata????

Za trzymanie reki żonie? za co????

reklama
julinex - to niby jest opłata za przygotowanie ojca do "zabiegu" tj. strój, kapcie, odkażanie rąk :eek: wartość nominalna ze dwa ziko ale przecież tyle nie wezmą;-)

ważne info przy porodzie:

wedle polskiego prawa dziecko NALEŻY do matki, jest jej własnością co oznacza, że przy każdej czynności związanej z dzieckiem matka powinna wyrażać zgodę! (może być słownie oczywiście przy czynnościach typu kąpiel)

Melodie, niezła szkoła życia:-) Faktycznie, nie ma co w takim razie płacić za dodatkowe zajęcia;-)

A do tego wszystkiego mam ostatnio problemy żeby zgonić męża z komputera 'bo on gra' i zagonić do jakiejś roboty. Luuuudzie. Jeżeli prawdą jest, że praktyka czyni mistrza to moje dziecko będzie chodziło jak w zegarku, jadło wszystko co znajdzie na talerzu i uczyło się na same 5. :D

Wiecie co ja uważam ze pobieranie opłat za poród rodzinny to skandal:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Zeby jeszcze ojciec płacił za przywilej obecności przy narodzinach własnego dziecka.. szok:szok::szok::szok:

no i za co konkretnie jest ta opłata????

Za trzymanie reki żonie? za co????
nie tylko Ty tak uważasz. opłata te 150 zł :crazy:to jest za... ubranie dla męża :-D kapcie, fartuszek itd

nie tylko Ty tak uważasz. opłata te 150 zł :crazy:to jest za... ubranie dla męża :-D kapcie, fartuszek itd

Wiecie co? Marzy mi się własna sala :p Na te trzy dni kiedy będę musiała siedzieć z maluszkiem w szpitalu. Mieć spokój i ciszę. Maluszka i męża przy sobie. Hah.. Skoro poród z trzymaniem ręki przez bliską osobę kosztuje ok 150 zł to ile cała impreza wyniesie? Macie jakieś wartości choćby w przybliżeniu? Na stronie szpitala w którym przyjdzie mi rodzić nic o tym nie piszą.

w tym szpitalu, w którym ja zamierzam rodzić chyba nie ma takiej opcji znalazłam tylko coś takiego:
Uwaga 2
Pobyt osoby towarzyszącej w sali poporodowej możliwy jest tylko w sytuacji, gdy pozostałe pacjentki tej sali wyrażą zgodę. Czas pobytu w sali poporodowej uzależniony jest od sytuacji klinicznej oraz oceny sytuacji przez Lekarza Dyżurnego Oddziału Porodowego.

julinex - to niby jest opłata za przygotowanie ojca do "zabiegu" tj. strój, kapcie, odkażanie rąk :eek: wartość nominalna ze dwa ziko ale przecież tyle nie wezmą;-)

taaa a ten fartuch i buty to i tak sam sobie musi kupic w automacie ;P

Wiecie co? Marzy mi się własna sala :p Na te trzy dni kiedy będę musiała siedzieć z maluszkiem w szpitalu. Mieć spokój i ciszę. Maluszka i męża przy sobie. Hah.. Skoro poród z trzymaniem ręki przez bliską osobę kosztuje ok 150 zł to ile cała impreza wyniesie? Macie jakieś wartości choćby w przybliżeniu? Na stronie szpitala w którym przyjdzie mi rodzić nic o tym nie piszą.

1osobowa sala poporodowa to koszt okolo 200-300zl/dobe. doplata za osobe towarzyszaca 100-200zl/dobe. oczywiscie w kazdym szpitalu te kwoty sa inne.

reklama
taaa a ten fartuch i buty to i tak sam sobie musi kupic w automacie ;P
no he he
w moim szpitalu jeszcze musi skorzystać z płatnej szatni, aby swoje rzeczy zostawić, szatnie jedyne 2 zł- ale jakby nie mogli wciągnąć tego w te 150zł :rofl2:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry