reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wszystko o porodzie oraz wybieramy szpital, szkołę rodzenia i położną

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
krewetka- ja nie, ale rozmawiałam z moja doktorka i powiem Ci, że znowu mam pustkę w głowie... Byłam zdecydowana na Narutowicza a teraz już nie wiem... eh.. chyba urodzę w domu ;)

reklama
u mnie w szpitalu są sale tylko 2-osobowe... i odwiedziny od 13 do 19 więc nie ma mowy o przesiadywaniu kogokolwiek przez cały dzień
na porodówce nie ma sal wieloosobowych do porodu tylko tak jak któraś juz pisała oddzielone ścianami z osobnymi wejściami... jest tylko przejście dla personelu medycznego pomiędzy salami...

Magda i fakt że teraz gdy jest wszystko dobrze to na 3 dobę juz do domku:tak:

krewetka- Narutowicza mi nie odradzała, sama tam pracuje. Mówi, że fajne babki z położnych i jakąś by mi podesłała;) Chodzi o to, że nie ma znieczulenia. Prawdopodobnie trzeba zamówić wcześniej. Ma mi się jeszcze dowiedzieć dokładnie. Bo mi zależało, żeby ta doktorka była przy moim porodzie więc jeszcze o ujastku wspomniała bo tam mogła by być. U mnie jest problem z ubezpieczeniem....

Dokładnie, mnie też odradzano Narutowicza, mimo, że byłam raczej zdecydowana. Teraz postanowione- Rydygier, a to dlatego, że mój lekarz tam pracuje.

estragon- ja liczę na to, że opiszesz swoje wrażenia bo wszystko wskazuje, że będziesz rodziła duuuużo wcześniej niż ja;-);-)
Mi też kilka osób polecało Kopernika...

Dokładnie, mnie też odradzano Narutowicza, mimo, że byłam raczej zdecydowana. Teraz postanowione- Rydygier, a to dlatego, że mój lekarz tam pracuje.
estragon , mozesz cos napisac o Rydygierze, bo musze wybrac jakis drugi szpital gdyby Galla niewypalił

elwiwas, mnie Kopernika odradzano, zresztą ma fatalne opinie

Ja początkowo miałam lekarza z Kop i chciałam tam rodzic, ale nie spotkałam się z ŻADNĄ pozytywną opinią ze str rodzących, sama na początku ciąży tam leżałam, więc jakiś ogląd już mam. Teraz zmieniłam lekarza i polecał mi właśnie Rydygiera- sale podobno po remoncie, a i opieka niezła. Problem w tym, że ja muszę się "przedrzec" przez cały Kraków, żeby tam dotrzec. Nie daj Boże, żebym zaczęła rodzic w godzinach szczytu:no:. W marcu będziemy się umawiac z moim lekarzem i ma nas oprowadzic po oddziale:tak:

reklama
Z tego co wiem, to na Galla podobno mają cennik i za wszsytko płacisz- poród rodzinny, zzo itd...
Ja się nastawiam, że nie będę za nic płaciła skoro rodzę w państwowym szpitalu. Tylko mama i mąż na mnie warczą:wściekła/y:, że tak się teraz nie da

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry