reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wszystko o porodzie oraz wybieramy szpital, szkołę rodzenia i położną

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Nie wiem jeszcze jak będzie z pomocą u mnie, zobaczymy bo akurat w maju mamy zamowioną ekipę do budowy i mąż będzie tak kursował miedzy nami a budową ale myśle że będzie dobrze jak by co mam blisko mamę i rodzenstwo:)

reklama
I tak Ci się udało. Ja co prawda się zapisałam 2 miesiące temu ale jeszcze sprawdzałam teraz lepsze lokalizacje jako,ze wybrana szkoła jest dość daleko.
Terminy w Wawie są na maj...

I tak Ci się udało. Ja co prawda się zapisałam 2 miesiące temu ale jeszcze sprawdzałam teraz lepsze lokalizacje jako,ze wybrana szkoła jest dość daleko.
na maj:szok::szok:kurcze strasznie odległe terminy...ciekawe czy zdążyłabym z tą szkołą przed porodem:-D
...u mnie to mała mieścina więc może dlatego jeszcze są miejca na marzec:tak:

hmm a moze sie do mojej dolaczysz? jest taka opcja ze mozna zaczac chodzenie od 5zajec (w sumie jest 8) z jedna grupa a 1-4 zaliczyc z nastepna. tyle ze platna ale jest fajnie :)

nataliak - może to i jest jakaś opcja :)
tylko, że mój mąż kończy o ludzkiej porze tylko w piątki a Twoja chyba jest na poczatku tygodnia?

nataliak - może to i jest jakaś opcja :)
tylko, że mój mąż kończy o ludzkiej porze tylko w piątki a Twoja chyba jest na poczatku tygodnia?

jutro ;P
sa dwie grupy: pierwsza ma wyklad o 17 i cwiczenia o 18, druga odwrotnie. mozna sie tez zapisac na same wyklady za polowe kosztow.
zawsze mozesz sama chodzic na wyklady i poprosic o przesylanie materialow na maila zeby malz mial dostep. a cwiczenia sa fajne w sieci to moglibyscie w dogodnych godzinach robic w domu.

he, he już to widzę jak ćwiczymy w domu:-) będzie jak na tańcach, ze każde z nas robi coś lepiej w swojej opinii;-)
Musi być instruktor, który nam wyjaśni, że obydwoje robimy do bani:-D
A męzu to dopiero po 20 zajeżdża do domu - tłucze nadgodziny do odbioru po urodzinach bejbika :)

Krakowskie mamy... pytałam o szpital mam z innych wątków na temat szpitali. Dostałam na arzie jedna odpowiedz. Skopiowałam i wklejam dla ciekawych.

"Cześć,
Jestem mamą z 10.2009.Rodziłam w żeromskim /cc planowana/, miałam swoją p.dr, ale lekarze to pikuś, położne są świetne i nie miałam jakiejs swojej położnej. Wszystkie sa b. kompetentne, pomocne i nieziemskie :biggrin2:. Acha, jeśli nie chcesz karmić piersią to możesz się wkurzać - bo ten szpital kładzie duży nacisk na karmienie cycem. I nie tolerują smoczków czy butelek. Warunki w szpitalu: sala porodowa ok - czekałam na cc na sali do porodu sn, wanna, po remoncie sala itd, warunki sanitarne w sali porodowej ok, ale łazienki w szpitalu na oddziałach b kiepskie, klapki pod prysznic to podstawa no i jedna łazienka na kilka sal.Sale są różne- część po remoncie część do remontu- ale po cc leży się w in. cześci szpitala niż po sn. Jeśli jednak miałabym jeszcze raz rodzić to TYLKO Żeromski. Ja akurat ten szpital znałam,bo wcześniej w nim miałam poronienie i zabieg ginekol. i też było OK, ale zorientuj się jeszcze. Na pewno odradzam Kopernik, tam strasznie lekceważą kobiety w ciąży i mamy... Acha swój poród opisałam w wątku w październiku - opowieści z porodówek. Tam tez koleżanka opisała swój poród w Rydeygierze - Kluska 80 - też było OK, choć chciała rodzić w żeromskim."

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry