reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o pielęgnacji maluszka

reklama
Dzieczyny, nie wiecie co trzeba robić z tą ropką po szczepieniu na gruźlicę? Małemu najpierw zaczerwieniła się w tym miejscu skórka, potem zaczęła sie jakby łuszczyć, podeszła ropka, zrobi się strup, który rozpulchnił się wczoraj podczas kąpieli i odpadł. Rankę z cześcią ropki przemyłam gazikiem ze spirytusem (tym których używałam do pępowinki). Tylko nie wiem czy tak wolno. Położna kazała na to uważać, ale nie powiedziała co z tym robć...

ja uzywam pieluszki z biedronki i są super dla nas :) mała robi kupy niemal pod same lopatki ale zostają w pieluszce pare razy uciekło nogawką ale to pielucha za luzno byla zapieta bo sie rzucała w przebieraniu :) mam do wypróbowania chusteczki tez dada i zobaczymy. narazie hugiss pure były idealnie mokre, rosman za suche mam jeszcze jakies z kauflandu to az ciekły

Ulkan tylko osuszyc niczym nie wolno smarowac taka ropka moze byc o znaczy ze szczepionka sie przyjmuje...
A co do czyszczenia nosa- zeby byl lepszy efekt wacik zwin namocz sola fizjologiczna albo woda morska, moze byc tez przegotowana woda i "wkrecaj" do noska daleko az dziecko bedzie sie krecic a potem kichnie bo je pogilgoczesz w nosku ;] taka metode przy corci pokazala mi polozna i dziala gile zawsze wychodza :)
Ariska- my tez lecimy na dadzie i na chusteczkach dada;]

nie ma potrzeby czyscic w srodku bo ucho sie samo oczyszcza. A nosek to wlasnie psikam disnemar a potem frida i jazda heh ;) a muszcze czesciej dawac malej ta wode morska bo tu w szpitalu grzeja i mala ciagle ma sucho w nosku bo az pochrapuje i spi z otwarta buzia

Ariska - masz disnemar w aerozolu? I jak mała na to reaguje? Ja mam mariner w ampułkach i w aerozolu, ale boję się psikać Wojtkowi do nosa, bo ja kiedyś stosowałam taki wynalazek na sobie i nie było to przyjemne. Próbowaliśmy raz na malym, ale po jednym rozpyleniu zrobił oczy jak 5 złotych, więc się wystraszyłam.

dziewczyny a co z pielegnacja pepuszka?
stosowalyscie cos .
ja narazie nie stosuje nic i zastanawiam sie czy tak zostawic czy czyms robic.

reklama
ja pępek traktowałam spirytusem - do kieliszka 2 łyżki spirytusu, 1wody - maczałam gazik i przykładałam do pępka albo nawet ściskałam ten gazik żeby kropelki poleciały - kikut odpadł 9dnia

Do góry