reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o pielęgnacji ciała, włosów i kosmetykach :)

reklama
No proszę Fiolka taki mąż to skarb :-) Mnie w oliwce dobija to, że tak długo skóra jest tłusta ale w końcu to o to chodzi.

na noc nie jest tak zle sie wysmarowac, ale pamietam ze w poprzedniej ciazy mialam taka oliwke w zelu Johnson&Johnson przeciw rozstepom (w aptekach) i ona taka fajna byla nie byla taka lejaca

ja tam wole sie smarowac :tak:

oliwka Bambino jest jak dla mnie super :-)
Dziewczyny była już mowa o farbowaniu włosów i nawet sama wypowiadałam się, że można włosy farbować ale farbą bez amoniaku, natomiast byłam u swojego lekarza i zapytałam się czy mogę, a on mi kategorycznie zakazał przynajmniej do końca 4 miesiąca, zdziwiłam się, pan dr powiedział, że nigdy nie ma pewności, że to nie zaszkodzi. Teraz już sama nie wiem co mam robić. Zawsze farbuję włosy farbą na jasny blond i teraz jak pomyślę, że mam mieć odrost czarny do połowy głowy to aż mi słabo :-)

A ja myslę że żadne wynalazki tu nie pomogą i nie zapobiegną - jak masz miec to będziesz miała i już. Odniesienie;
* przez całą ciąże zużyłam 1/3 butelki oliwki (czyli tyle co nic) i nie pojawił mi się ani jeden rozstęp chociaż przytyłam łącznie 30kg! ALE uważam że wynika to z faktu iż już kiedyś wczesniej (jako nastolatka niestety) byłam mocno otyła w związku z tym skóra juz kiedys była tak bardzo naciagnieta....
* szwagierka jest teraz w ciąży (termin na 16maja) - od samego początku smarowala sie róznymi wynalazkami - zaczynajac od oliwki a konczac na vivhy i innych mega drogich kremach - i co? psińco - poleciały rozstępy równiutko...
Wg mnie jeżeli kobieta sporo przytyje to nie ma bata zeby nie nabawiła sie rozstepów... pomyslcie jaką "pracę" musi wykonać nasza skóra przez tak krótki okres...

oliwka Bambino jest jak dla mnie super :-)
Dziewczyny była już mowa o farbowaniu włosów i nawet sama wypowiadałam się, że można włosy farbować ale farbą bez amoniaku, natomiast byłam u swojego lekarza i zapytałam się czy mogę, a on mi kategorycznie zakazał przynajmniej do końca 4 miesiąca, zdziwiłam się, pan dr powiedział, że nigdy nie ma pewności, że to nie zaszkodzi. Teraz już sama nie wiem co mam robić. Zawsze farbuję włosy farbą na jasny blond i teraz jak pomyślę, że mam mieć odrost czarny do połowy głowy to aż mi słabo :-)

Problem z farbami jest taki ze przenikają przez strukturę włosa do organizmu i tak naprawde nie możesz miec pewności że w żaden sposób nie zaszkodzą dziecku...
Widzisz, ja miałam zaplanowane laserowe usuwanie włosów - mam taki brzydki "placek" na brodzie - ale ponieważ nie ma dowodow na to ze swiatło lasera nie wpływa na płód/organizm mamy lub dziecka zabieg kazano mi przelozyc na 3m-ce po porodzie lub odstawienu od piersi w przypadku karmienia piersia. Generalnie uważam że nie ma co przesadzać jezeli jednak lekarz czegoś zabrania to wypadałoby się słuchac... :tak:

Wczoraj też wykorzystałam męża i mnie wysmarował :tak:
A jak myślicie lepiej kobietom chudym czy z brzuszkiem ?
Bo ja ogólnie skórę już mam naciągniętą przez tłuszczyk :p
I też uważam że obojętnie co byle by skóra była nawilżona
ja rozstępy mam niestety już na udach...

Co do farbowania to jest masa opinii i sam już nie wiem .
Ja osobiście pewnie poczekam ale nie będzie to tragicznie wyglądało
bo farbuje tylko aby podkreślić brąz

reklama