reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o pielęgnacji ciała, włosów i kosmetykach :)

Też idą się farbować w przyszłym tygodniu jak tyko dostanę wypłatę. A do ciała używam mojego stałego balsamu Emolium, dopóki jeszcze nie mam wielkiego brzucha, a w 3 trymestrze dopiero zainwestuję w Mustelę, bo strasznie jest droga.

reklama
NO właśnie ja też czytałam, że opalanie natryskowe jest bezpieczne w ciąży. Z solarium absolutnie bym nie skorzystała, a boję się że nie dam rady opalić tak normalnie.

jak ktos ma bardzo sucha skore to polecam SVR xerial, swietnie nawilza. troche gesty ale jak ktos ma naprawde sucha skore dziala cudownie. Ja smaroje sie rano i do wiczora czuje ze skora jest nawilzona.
na brzuch narazie stosuje krem nivea w blasznym pudelku i czekam na paczke z kremem na rozstepy. Zmowialm Elancyl na rozstepy dla kobiet w ciazy. Mam nadzieje ze niedlugo przyjdzie.

Ja jestem na etapie testowania balsamów przeciw rozstępom ;)

Jak zawsze lubiałam ziaje to zdecydowanie ten nie polecam
Ziaja, Ziajka Mamma Mia, Krem przeciw rozstępom - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC)
Śmierdzi mi jak krem do opalania, fakt szybko się wchłania ale skóra krótko nawilżona

Za to bardzo polubiłam ten Babydream fur Mama- skóra po tym jest super
Rossmann, Babydream fur Mama, Emulsja dla kobiet w ciąży - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC)

Kupiłam też olejek
Rossmann, Babydream fur Mama, Olejek do pielęgnacji ciała - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC)
zachęciły mnie też opinie i muszę powiedzieć że fakt skórka świetna, ciągle macam się bo taka gładka
ale wcale się szybko nie wchałania, jest jak typowa oliwka i nadmiar zcieram.

Co do skuteczności to chyba żadne nie działają bo nowe niedoskonałości się pojawiają na nogach.

Myślałam jeszcze o tym Perfecta mama
Dax Cosmetics, Perfecta Mama, Intensywny preparat przeciw rozstępom - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC)
ale opinie ma nieciekawe

Fiolka ja na rozstępy (mam parę starych) i przeciw nim stosuję ten krem Oriflame:
18434 Krem przeciw rozstępom Perfect Body - Oriflame
Skóra jest po nim gładziutka, ładnie się wchłania i ma bardzo delikatny zapach. Ja sama sobie kupuję bezpośrednio, bo akurat jestem konsultantką tej firmy (weszłam, żeby dla siebie taniej kupować). U ciebie też na pewno możesz zamówić.