reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

karolka juli nie ma zaparc wiec niestety nie pomoge:baffled:

Bansik-jak chcesz to podam ci na priva swoja neurolog i miejsce gdzie na wlasna reke prywatnie za 100zl robilam usg glowki-szybkie terminy w kilka dni zrobia.Zrob zanim zarosnie ciemiaczko.

reklama
Dziewczyny co radzicie na zaparcia u maluszka? Gabrysia kupkę robi co 3-4 dni ale taką twardą i bardzo płacze robiąc ją... chciałabym jej jakoś pomóc ale dopajanie ani zginanie nóżek do brzuszka w trakcie robienia kupki mało pomagają. Daję jej jabłuszko prawie codziennie bo myślałam że to pomoże ale niestety nie pomaga. Jutro na deserek dam śliweczki z hippa, może to będzie skuteczniejsze.
Macie jakieś sposoby?

Karolka ja robiłam czasem herbatke kminkową taką słabiutką jak Alanek nie mogł zrobić kupki:sorry2:a teraz to po deserkach tj. jabłka, gruszki, brzoskwinie to sam robi codziennie bez stękania :tak: jedynuie mamy problem po jagódkach :-p
Możesz też podać kawałeczek czopka glicerynowego mi pani w aptece tak doradziła i faktycznie zaraz jest kupa ;-)

Jula moja ostatnio próbuje pełzać - ale tak śmiesznie, z nosem w podłożu, pcha głowę do przodu, pupa w górze nogami się odpycha, buźką "szoruje" po kołdrze czy kocu, potem cały nos czerwony ;-) ale wchodzi jej to dość dobrze, teraz bardzo muszę uważać żeby znowu nie spadła...

a adas juz całkiem sam obraca sie z brzuszka na plecy i z pleców na brzuszek

i pełza jak lezy na brzuchu, a ja mu zablokuje nozki reka tak zeby mógł sie od nich odepchnac

karolka - u nas tez były zaparcia, ale od czasu jak podajemy jabłuszka i sok jabłuszkowy do picia to jest ok-adas robi sam,mniej wiecej raz dziennie

a mnie odwiedziła w piatrek sasiadka z synkiem który urodził sie miesiac po adasiu i wazy od niego pol kilo wiecej!!! klocek taki ze szok! i krótki jest wiec w wozku wygladłał jak duza biała kulka:-D:-D:-D

reklama
A u mnie całkowicie inaczej niż u Karolki... Adi ma biegunkę:-( Mam już normalnie dosyć,bo bardzo się już martwię...w sobotę pojechaliśmy z nim na pogotowie, bo robi kupkę z krwia, ale lekarz mi wytłumaczył, że ta krew to tak jak z nosa podczas kataru, poprostu śluzówka jest uszkodzona i krwawi, ale ja i tak jestem nerwowa. Od wczoraj wepchnęłam w niego już 40 dkg marchwianki, w sumie wczoraj od 16 do dzisiaj do 4 rano nie było kupki, ale teraz na nowo po trochu co 1,5-2 godziny. Te kupki to wogóle są jakby normalne, jeżeli chodzi o gęstość, bo dostaje jeszcze smectę, ale denerwuje mnie ich częstość no i ta krew... aha a do lekarza u którego byłam mam naprawdę zaufanie, jest dobrym specjalistą i fajnie nam wszystko wytłumaczył.

Do góry