reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
Mira to Twój maluch i tak dużo mówi bo mój tylko mama i jakieś błe i bła i ostatnoio mu wyszło tata ale chyba przez przyapdek bo jakoś nie słyszę nic poza mama i tylko wtedy jak coś chce ide mnie!! :) i się niczym nie przejmuję, mój brat do 2 lat nie składał zdań i mówił tylko same wyrazy: tata, mama, baba, daj, tak, nie i takie tam podobne, każde dziecko inaczej się rozwija, u nas raczej wszystko poszło w rozwój fizyczny, stwierdził że mówić się jeszcze zdąży nauczyć :) także się nie przejmuj i bądz dumna że robi papa, my na dym pracujemy, ale cześć i przybijanie piątki mamy opanowane :)

Moja się zajada czy to w@ czy tez nie,mam wrażenie że cycka kocha coraz bardzie a ja bym chciała juz zamknąć bufet i zakończyć karmienie
podpisuję się obiema rękami!!! Jula strajkuje ostatnio i nie chce za diabła nic jeść, pluje, krzywi się, odpycha łyżeczkę, no koszmar... raz czy dwa wypiła mleko z niekapka, myślałam, że to sukces, a to podpucha była :no:

my uczymy się dmuchać świeczkę, ale jak pokazuję Kubie jak to się robi to się śmieje tylko :-) zdmuchnął by świeczkę, ale noskiem :laugh2::laugh2::laugh2: bo umie tak fajnie robić z taką śmieszną miną, ale jak by mu coś na tort wypadło z noska.. wolę nie ryzykować, bo goście mogą być zniesmaczeni :-p

hehe noo mogło by być różnie :) szkoda tortu :) a co do dmuchania to nam też nie idzie i chyba się nie nauczy, prędzej ręką pacnie w ten tort niż zdmuchnie świeczkę

a nam może się uda - bo Jula umie dmuchać powietrze, robi mi "pierdzioszki" na brzuchu, uwielbia ;-) a to prawie to samo... więc może nauczy się dmuchać świeczkę

Ivaz - u mnie 2 ostatnie dni też ciężkie - dzisiaj lepiej ale tuż przed spaniem marudzenie, zehej, tez chyba ząb idzie:baffled: a co do obsługi... ja już się przyzwyczaiłam, ze robimy wszystko w biegiu:eek: a ż smarowac małą trzeba czteru razy dziennie to mamy juz wprawę. na po kąpieli wymyslilismy - tzn ja ostatnio w trakcie ubirania i wycierania robię jej pierdzioszki pod pachą - i jest spokój. poza ty krem do łapy i pokaż mamie misia:laugh2: trzeba sobie jakoś radzić...

Mirka - moja Zuzka tez nie wiele więcej mówi, tzn dużo ale zasób słów nie jest jakiś powalający. Stara się powiedzieć dziadek - dadek wychodzi na razie, mówi buła i JOla - dziewczyna z klocków (tatuś dawał imię:laugh2:) no i mama baba i jakies tam jej po swojemu. a syn przyjaciółki skończyl dwa lata i mówił tylko po swojemu i rzadko - a teraz gada jak nie wiem. wszystko jest ok

ja to się cęściej martwię, że moja Zuzka jakoś odstaje od naszych marcowych dzieci..., że taka malutka, że nie wygląda na roczkowe dziecko. no porównuje np z Zośką czy nawet z Majką która jest młodsza, i ona ciagle wygląda na młodsze dziecko...

reklama
Do góry