reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
he he :-)

0,4 to niewielka różnica.. dokładnie - mogła wynikać z jedzonka:-)

magdalenka - to Gosia bardzo ładnie waży!!!

Hehehe ja tak samo okna obowiązkowo przed świętami i czasem dodatkowo, ale rzadko ;-) podłogę myję częściej od kiedy młody raczkuje, wcześniej też raz na tydzień hehehe ;-)
Gosia - co do rozrzuconych zabawek to ja często je zbieram nie dlatego że mi przeszkadzają tylko dlatego żeby dać zajęcie młodemu - zawsze go trochę zajmie jak musi wszystko od nowa zrzucić :-D

Gratuluję wszystkim niuniom zdolne są :-)

Oj Zośka sama zaczęła wstawać zaraz po świetach, a teraz juz robi to bez problemu z każdego miejsca, najpierw kuca, a potem odpcha się rączkami i myk do góry, zaraz jak zaczeła wstawac sama to zaczynała robic pierwsze kroki, teraz robi tych kroków coraz więcej, i potrafi sią zatrzymać na środku pokoju, wczesniej zatrzymywała się jak sie o cos złapała. Ale i tak jeszcze woli łazic na kolanach, chociaż często zapomina się i idzie na nogach i różnie to wygląda raz przejdzie nawet dosyc długi kawałek a innym razem po kilku krokach traci rónowagę i jet bęc

Caro - przy przeprowadzce to inna sprawa...

gosia - no właśnie my też mieszkamy na ślepej ulicy, prawie pod koniec - za nami jeszcze 3 dom

ivaz - no właśnie tego jeszcze Jasiek nie potrafi - stawania na środku pokoju.

A dzis pierwszy raz wdrapał się sam na nasze łóżko:szok::szok::szok:

Dominika brawo dla Jaśka, ale spryciarz, Zocha się sama nie w drapie na łóżko, ale przysuwa sobie leżaczek i po nim wchodzi, tak sobie wykombinowała

Rzeczywiście Jasiek to spryciarz :-D super chłopak, Szymon chyba nie potrafi...chociaż nigdy nie dałam mu spróbować...i może narazie nie będę dawać :-)

To ja się pochwalę, bo dawno mnie nie było i nie miałam okazji, Szymcio:
-pięknie naśladuje różne słowka i sylaby np na pieska woła "nanana" mówi świadomiej "da" co znaczy daj bo będzie awantura, mama tata, baba, to standard ostatnio pięknie mówi tak twardo "kokoko" i "gagaga"
-tańczy-serio jak usłyszy muzykę to się zaczyna bujać bez względu na to czy siedzi czy stoi
-pięknie sam je ciasteczka, chrupki, kanapkę, makaron, kawałki mięska
-pokazuje papa, ziewa na zapytanie "jaki Szymuś znudzony??" łapie się za głowę gdy pytamy "jakie Szymuś ma kłopoty" oraz pokazuje ,że coś jest mniam mniam, brawo robi...eh nie pamiętam więcej

pięknie chodzi przy meblach, puszcza się i robi 2-3 kroki po czy upada, a na raczkach tak szybko lata ze czasem nie mogę go złapać :-)

tyle z grubsza-na szybko

reklama
Do góry