reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Zośka raczkuje od miesiąca, teraz to przemieszcza się z prędkością światła, ale jeszcze nie stoi choć cały czas probuje stawać bo się wspina, ale jak nogi jej się uginają. Robi kosi kosi i kokoszeczkę a papa to jak ma ochotę i sama nie wiem czy umie czy nie
Aha mamy czwartego ząbka - prawą górną jedynkę:-)

reklama
oj współczuję dziewczyny... ja jak młoda zaciśnie dziąsła (a to przecież boli jak cholera) to ja po prostu bezceremnialnie wpycham jej w usta paluch:shocked2: i nie bawię się w ostrożność, ładuję palec wskazujący i ty:shocked2:le. myślę,że dla niej to też nie jest specjalnie miłe uczucie bo zawsze jest zaskoczona ale nie próbuje więcej podczas jednego karmienia.
MAdzik - u mnie jest podobnie - obrót na brzuch jest w tej chwili najważniejszą sprawą jaką trzeba wykonać podczas jedzenia...:eek:
Gosia - ja też jem wszystko. Alko nie piję - ale raczej nie przepadam więc dlatego. wiem, że kapusta pekińska źle na Zuzkę działa, tak samo wiśnie tego nie jem a tak to hulaj dusza... kebaby też wpitalam...:laugh2:

ale wiecie co... dziecko odstawia mi się w dzień od piersi. Karmię w nocy i rano. potem mała dostaje kaszkę na moim mleku. Musi być bardzo sycąca bo odmawia jedzenia aż do 14-15. Wedy najczęściej staram się jej dać obiadek, którego ostatnio nie chce jeść... nie wiem czy to ze względu na to, że chce do cyca (wodę ciągnie z butli aż miło) czy może dlatego, że przyzwyczaiła się do słodkiego smaku (wyczytałam w jakiejś mądrej książce, że kaszki błyskawiczne, mleko mamy i owocki to wszystko słodkie smaki, które "uzależniają" dzieci, i potem nie chcą jeść warzyw), w każdym razie nie chce jeść obiadku. Cyca też ledwo pociągnie.czasami wymieni obiadek na cyca, zje deserek. i to tyle z cyca na cały dzień co oznacza, ze w zasadzie karmię rano i wieczorem (nocy nie liczę), bo popołudniowy cyc tylko od przypadku do przypadku.
Wogóle młoda bardzo mało je w ciągu dnia...

Ivaz-gratuluje zabka.Ale hej,hej-zoska raczkuje od miesiaca?Nieee,cos pomylilas chyba:)Przeciez twoja Zoska raczkowala szybciej niz Julita (pamietam twoje posty) a to Julita raczkuje od miesiaca (w sensie samo raczkowanie a czolgo-raczkowanie).

reklama
Do góry