reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

u szczypaniu i drapaniu to mi juz nic nie mowcie!!!!
wiecie co mamy nowa zabawe:-D:-D:-Dszym juz kiedys z m i ze mna tak robil ale max 10min i koniec a dzis okolo 1,5h ja bylam padnieta a on jeszcze chcial:szok:
ganialismy sie w kolo stolu:-Don na czworakach i ja.
Super to wyglada jak on sie odwraca i patrzy czy ide za nim,abo cieszy sie jak szalony jak co powiem do niego,zaczyna tez szybciej mi uciekac jak slyszy ze jestem blizej niego.
m jak wrocil z pracy to znow chcial sie ganiac i pol godziny wytrzymalam:-p

reklama
ja kapie w nivea smarujemy oliwka co drugi dzien(m smaruje) a ja robie kaszke:-) wlosy myjemy w szamponie bambino,ale dzis zauwazylam ze Szym ma jakies dziwne wlosy po nim,takie piora...........i tak jak by lupiez mial:eek::eek:a stoja mu czasami ze szok!!

Tak,pisalysmy na priv o tym:tak:
Wiesz co,jak na lekarke darmowa na NFZ to w sumie polecam.Od razu mowie ze nie jest to jakis "wystrzal" bo ona jest raczej ostrozna z lekami i dziala na zasadzie "narazie poobserwowac" ale wydaje mi sie byc dosyc kompetentna.Przymajmniej na tyle,ze nie czuje potrzeby zmiany.Na priva wyslalam ci jej nazwisko,co by nie szafowac cudza godnoscia publicznie:-DZreszta ja mam te przychodnie swoja pod domem prawie,wiec ani mi na mysl szukac innego pediatry,lenistwo gora.No chyba ze masz kogos z polecenia innego,bo w sumie jakbys sie zawiodla dzieki mojemu "poleceniu" to byloby szkoda;-)

ewelcia identycznie jest z mają tylko ze ona ucieka mi do kuchni....a jak piszczy przy tym:)))a jesli chodzi o drapanie to kiedys tak mnie zlapala za nos ze paluszka mi do srodka wsadzila i drapla...:confused:poplakalam sie::eek:

ewelcia - no właśnie w dzień to tak za dużo nie je - 4 posiłki - 3 zwykłe, duże porcje i jedna (podwieczorek) raczej taka mniejsza i lżejsza. moze to przez to jedzenie nocne - jeszcze 2 razy po 180ml:confused:
te wałeczki na nogach to ma słodziaszne:-D
chociaż w sumie przez ostatnie 2 miesiące przybrał "tylko" 800gr, jak miał 6 m-cy to ważył 9600

reklama
ja po kąpieli niczym nie smaruję, bo J. jest juz zazwyczaj taki śpiący, że oczy trze i tylko jeść chce i spać... smarowania juz by nie wytrzymał
jakoś kąpiel działa na niego zawsze usypiająco, pobawimy się w wannie z 5 min, a potem zaczyna się tarcie oczu, ziewanie i juz mi ciężko go dokończyć myc...:sorry2:
bez względu czy zaczynamy kąpiel o 19 czy o 20....

Do góry