reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
Czesc dziewczyny, dzieki za opinie. Maly niezle spał (uff), nie swedza go te raczki i juz zbladlo, nie widze, zeby mu to przeszkadzalo. To chyba rzeczywiscie obtarcia, natluszcze mu to. tak sie przygladam, jak on lezy i sie porusza, to to jest w tym miejscu gdzie sie reka styka z podlozem.

Ewelcia - Tadek jeszcze pelza i opiera sie na przedramionach calych czesto.

Ale mi sie wrazliwiec trafił:shocked2:

a nam pediatra zapisała.... tabletki! nosz ku.... co za babol! tylko1/3 i to niepolekane więc łatwo się kruszą ale spróbujcie dać dziecku gorzką tabletkę.... wszystko wypluwa i się otrząsa (super widok - gdyby jeszcze wpadało cś do dzioba to wogóle byłoby bosko), mamy też krople , które elegancko lądują na bodziaku - no żyć nie umierać. ta pediatra to wogóle jest dziwna. za każdm razem mówi cos innego... a wiecie co? poprosiłam ją o receptę na bebilon pepti i mi powiedziała, żbym małej dała zwykłą kaszkę mleczną... a dwa tygodnie temu mówila, żadengo nabiału do pierwszych urodzin. no zwariuje z kobitą, chyba muszę pójść na jakieś konsultacje do kogoś innego...
katar wrócił dziś ze zdwojoną siłą, a było już ładnie:eek:

dlayego ja zmienilam pediatre....mialam podobnie wkoncu wyszlo ze maly nie mial zadnej skazy bialkowej....

no dostałm namiar na pediatrę (polecony więc zawsze coś) - minimaliste jeśli chodzi o leki... sie zobaczy co i jak. może skorzystam, ale za wizytę trzeszczy sobie 150 zł...:eek:

O kurde a to ciekawe:eek:
Bo Julita ani pelzajac ani raczkujac nie miala zadnych otarc i nie ma nadal a czasem raczkuje w samym body i kaftaniku!cieplo w domu mamy).Moze faktycznie Tadzik to wrazliwiec i tak reaguje.

dziewczyny a jak czesto chodzicie do pediatry na kontrole?? ja u mojego bylam moze ze 4 razy a takto normalny lekarz rodzinny. no ale skoro sie nic nie dzieje to wydaje mi sie ze kontrole moze wlasnie ten z przychodni przeprowadzic... no nie wiem

Bansixd - my chodzimy tylko na szczepienia i wtedy przy okazji kontroluja, no i teraz bylismy tydzien temu z tymi paluszkami. Tak to nie chodzimy bo Nadia zdrowa tfu tfu tfu;-)

w koncu dzis sie dostałam do tej dermatolog:-) okazało sie ze to albo przez zle ocięty paznokiec albo od tego ze Nadia po tacie ma tak ze duzy pacec nachodzi na ten kolejny (to po tatusiu niestety) no i lekarka powiedziała ze od tego moga sie wrastac paznokcie:-( ale ze raczej tak malych dzieci to nie dotyczy. Na razie musi nosic szersze buciki tak by nie uciskały paluszków, w domu bez zadnych kapci itp. i jak zacznie chodzic to mam zwrocic na to uwage ortopedzie.
Co do tych paluszków to dostalismy inna masc i olejek do smarowania na zmiane. Jakby nie przeszlo w ciagu 2 tyg to mamy koniecznie sie pokazac, przyjsc i wejsc bez kolejki. Ale ja wierze ze juz bedzie ok, ta lekarka zawsze nam dobrze radziła. Jak Nadia byla malutka to pediatra stwierdzil ze ma skaze bialkowa albo AZS bo małej skóra prawie ze pekała na zgięciach z suchości i przypisal juz nutramigen a ona powiedziala ze to dupa a nie skaza białkowa, ze to zwykla suchosc skóry u malego dziecka, ze mam nie wykupywac tego mleka tylko podawac to co zawsze, dala robiona masc i po 2 tyg. przeszlo, do tego mylismy w emolium i do tej pory nie ma problemu, dzis tez powiedziala ze ma ladna skóre. Wiec jak na razie jej ufam:tak:

Kitki wiec wszystko prawie ok,super!!!
Napewno nowe specyfiki pomoga!!
Wazne ze ma sie zaufanego lekarza a z tego co piszesz to babka jest konkretna i zna sie na rzeczy!!!

reklama
dziewczyny a jak czesto chodzicie do pediatry na kontrole?? ja u mojego bylam moze ze 4 razy a takto normalny lekarz rodzinny. no ale skoro sie nic nie dzieje to wydaje mi sie ze kontrole moze wlasnie ten z przychodni przeprowadzic... no nie wiem
bansik to ty chodzisz z Igorkiem i do pediatry i do rodzinnego??

Do góry