reklama
madzik_
Fanka BB :)
apetyt ma faktycznie mniejszy..
Pytalam sie własnie tego lekarza czy antybiotyk jest konieczny skoro to tylko na razie gorączka a on mi dziwnie odpowiedział " Ze konieczny bo lepiej teraz zahamować i cała choroba będzie trwała 3 dni, niż jak się rozwinie i będzie trwała dłużej". Bo niby ma gardelko trochę przekrwione i że za 2 dni będzie w pełni rozwiniete to gardło.W gardło nie moge mu zajrzeć bo mi nei daje:-( krzyczy drze się.. Antybiotyku też nie chce jesć.
W ogóle to dziwnie ale z tego Augmentinu dostał o najwiekszym steżeniu ten lek (sa 3 mniejsze stezenia), bo ten pediatra powiedzial że łątwiej będzie mi wmusić w niego 2,5 ml tego bardziej steżonego niż 5 ml tego mniej stężonego. Niby to samo ale sama nie wiem.
A dziś czokpa mu dałam rano na tą gorączke bo nie mogę patrzeć jak on sie męczy.:-(
Pytalam sie własnie tego lekarza czy antybiotyk jest konieczny skoro to tylko na razie gorączka a on mi dziwnie odpowiedział " Ze konieczny bo lepiej teraz zahamować i cała choroba będzie trwała 3 dni, niż jak się rozwinie i będzie trwała dłużej". Bo niby ma gardelko trochę przekrwione i że za 2 dni będzie w pełni rozwiniete to gardło.W gardło nie moge mu zajrzeć bo mi nei daje:-( krzyczy drze się.. Antybiotyku też nie chce jesć.
W ogóle to dziwnie ale z tego Augmentinu dostał o najwiekszym steżeniu ten lek (sa 3 mniejsze stezenia), bo ten pediatra powiedzial że łątwiej będzie mi wmusić w niego 2,5 ml tego bardziej steżonego niż 5 ml tego mniej stężonego. Niby to samo ale sama nie wiem.
A dziś czokpa mu dałam rano na tą gorączke bo nie mogę patrzeć jak on sie męczy.:-(
madzik_
Pic pije i wmuszam w niego.. Jesc faktycznie chce mniej..Jak normalnie mił max 90 tak wczoraj wypiło okolo 200, dziś juz 120 ml..
To chyba jednak będę tę gorączkę zbijała.. tak systematycznie co te 6 godzin.
To chyba jednak będę tę gorączkę zbijała.. tak systematycznie co te 6 godzin.
maniulka
Pozytywnie zakręcona:)
Normalnie dawaj mu cos jak bedzie gorączka większa niż 38
No widzisz są lekarze co unikają antybiotyku a są racy którzy dają i już a ten który ci przepisał jest dosyc mocny syn miał go przy zapaleniu płuc jak jakies mniejsze infekcje to dostawał Baktricum czy cos takiego.Dostałąs cos osłonowego przy tym antybiotyku???
No widzisz są lekarze co unikają antybiotyku a są racy którzy dają i już a ten który ci przepisał jest dosyc mocny syn miał go przy zapaleniu płuc jak jakies mniejsze infekcje to dostawał Baktricum czy cos takiego.Dostałąs cos osłonowego przy tym antybiotyku???
madzik_
dostał Lakcid, ale w aptece powiedzieli ze on jest wycofany od roku bo niby jakies szkło zawierał , Pani dała zamiast tego Acidolac. Nie wiem ten Lakcid wycofany i lekarz o tym nie wie??!!! dziwne..
Chyba zadzwonie jeszcze do swojej przychodni i zapytam o ten antybiotyk. Własnie on był taki na moje oko, ten pediatra, co to lubi od razu antybiotyk..
Chyba zadzwonie jeszcze do swojej przychodni i zapytam o ten antybiotyk. Własnie on był taki na moje oko, ten pediatra, co to lubi od razu antybiotyk..
maniulka
Pozytywnie zakręcona:)
Wiesz co a najlepsze to może byc to że mały ma trzydniówkę objawy bardzo podobne i to jest przypadłość niemowlaków i na to się nie daje antybiotyku cholewcia szkoda jak okazało by sie że bierze go bez potrzeby
Poczytaj Trzydniówka - BabyBoom
Poczytaj Trzydniówka - BabyBoom
karolka84
mama kwietniowa '09
Madzik ale konował z tego lekarza! Odnośnie antybiotyku lepiej poradź się jeszcze jakiegoś lekarza, bo może to trzydniówka i nie ma potrzeby. Faktycznie lakcid wycofali jakis czas temu a Acidolac też jest dobry. Ale swoją drogą dziwne ze ten pediatra tego nie wiedział
Odnośnie gorączki zbijaj jak jest ponad 38st, jak da radę to czopkiem albo zawiesiną. I wlewaj w Oliwierka dużo płynów bo dzieciaczki szybko się odwadniają.
Odnośnie gorączki zbijaj jak jest ponad 38st, jak da radę to czopkiem albo zawiesiną. I wlewaj w Oliwierka dużo płynów bo dzieciaczki szybko się odwadniają.
madzik_
Zadzwoniłam do pediatry- wizyt domowych nie ma bo ma dużo pacjentów a jest sama Kazała przyjść jutro rano od 8 i czekać aż przyjmie gdzieś w międzyczasie Z tego co jej opowiedziałam to jej to wygląda bardziej na 3 dniówke i kazała koniecznie zbijać temperature i dużo płynów i powiedziała "Co też ten lekarz Pani nagadał, co to w ogóle za lekarz".
Jak powiedziałam ze on przepisałm nam ten Augmentin to ona powiedziała ze w kwestii antybiotyku sie nie wypowie i zebym zadzwoniła do tego co mi go przepisał jak ja sie go pytałam...super... no i nie wiem czy mu wieczorna dawke podać czy nie
Ogólnie zachowuje sie normalnie poza ta gorączką, bo to pokaslywanie to jest baaardzo lekkie, z 5 razy na dobe.
Po 18 jest czynne pogotowie niedaleko nas- chyba jeszcze tam podjedziemy dziś
Najgorsze ze nie mam samochodu i nawet nie mam jak Oliwierowi zrobić badania moczu (bo ta nasza kazała to zrobic), nie mam go z kim zostawić aby go przypilnował :---(
Jak powiedziałam ze on przepisałm nam ten Augmentin to ona powiedziała ze w kwestii antybiotyku sie nie wypowie i zebym zadzwoniła do tego co mi go przepisał jak ja sie go pytałam...super... no i nie wiem czy mu wieczorna dawke podać czy nie
Ogólnie zachowuje sie normalnie poza ta gorączką, bo to pokaslywanie to jest baaardzo lekkie, z 5 razy na dobe.
Po 18 jest czynne pogotowie niedaleko nas- chyba jeszcze tam podjedziemy dziś
Najgorsze ze nie mam samochodu i nawet nie mam jak Oliwierowi zrobić badania moczu (bo ta nasza kazała to zrobic), nie mam go z kim zostawić aby go przypilnował :---(
reklama
karolka84
mama kwietniowa '09
Madzik a nie może was przyjąć między pacjentami jeszcze dziś\?