reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
Bansik zrób sama zwłaszcza, że takie badanie nie powinno być drogie (około 10zł) nasza też wciąż robi zielone kupy, ale wysypka zamiast schodzić jakby się nasila :wściekła/y:

Bansik :-D:-D ale mu tata tor zmontował :-D:-D
Nasza wczoraj na zasadzie "kija i marchewki" przeraczkowała do miski z zupka 3 kroki, jak dla nas to sukces bo do tej pory jedynie do tyłu zasuwała !!:tak:

Masakra z tymi lekarzami :wściekła/y: ja jak mówiłam,że Szymon ma zielone kupy to lekarka" norma norma" :wściekła/y: a potem dostał sraczki!!! no i wtedy dopiero zaczęła go leczyć :wściekła/y:

ja wczoraj usłyszałam niezłego NEWSA ze NFZ nie będzie płacił za PRZEDTERMINOWE PORODY!!! dobre nie??? to co??? jak ktoś zacznie rodzić wcześniej to trzeba będzie płacić??? bo NFZ szpitalowi nie zapłaci??? PARANOJA!!!

dziewczyny Oliwier ma gorączke dużą i usłyszałam 2 sprzeczne porady od 2 lekarzy..
Jedna nasza pediatra przez telefon powiedziała ze jak ma 39, 5 to mamy to szybko zbijać i od razu przeciwgorączkowy dawać, Niestety nie mogła go wczoraj przyjąc bo jej nie było już o 15 w przychodni ani żadnego innego pediatry!!!! W 3 przychodniach innych naokoło też nie było pediatry bo chorzy albo nie przyjmują!! to jakas paranoja jak działa ten piep*zony NFZ!!!!:wściekła/y::wściekła/y: W końcu poszlismy wczoraj prywatnie do pediatry jakiegoś tam od sąsiadki namiar..
Drugi pediatra facet powiedział ze gorączka to obrona organizmu(o czym wiem) i nie trzeba jej zbijac póki nie ma 40 stopni:szok::szok: tylko mam poić poic i poić go wodą, czym tylko się da. Ewentualnie na nnoc dawać czopek i tak do 2-3 dni gorączki nei zbijać.. Że gorączka jest po to aby organizm sam sie obronił ...

Oprócz tego zaczyna mu się gardło i dostaliśmy Augmentin od tego prywatnego.

Kogo mam się słuchać?? Nie będe już ciagała Oliwiera znowu do innego lekarza bo mąz musiałby znowu z pracy się zwolnić, a poza tym czy jest sens?

Jak Oliwier ma taką gorączke 39 to jest strasznie płaczliwy i marudny i rączki nei pomagaja, wiec dziś dalam mu czopka z rana ale sama nie wiem kogo słuchac..
Poradźcie prosze.

Madzik no z tego co się orientuje to gorączkę zbijamy jak jest ponad 38,5 więc dla mnie zbijać.Prawda jest że dziecko przy gorączce 39 stopni czuje się dużo lepiej niż dorosły przy 37 u tak małych dzieciaków 40 stopni to podobno nic,mówisz że dostał antybiotyk bardzo szkoda juz takiego malucha faszerować a czy ty sama widzisz ze ma cos z tym gardłem boli przy przełykaniu,niema apetytu????

reklama
magdalenka ona moze tak lubi ;-) jeszcze to sie napewno w druga stronę odwróci moj do tej pory sie tylko bujal a teraz zasuwa po calym pokoju... chciała bym go z niego wypuscic ale nie da rady bo jak wiecie nadal beton w przedpokoju :angry::crazy: chyba sie nie doczekam dopóki sama nie zrobię :confused2:

Do góry