reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Dzieki M*R*.
Szymek ma kilka krostek na buzi i one mu znikaja a potem sie pojawiaja,przemywam przegotowana woda.
Byla wczoraj u nas znajoma Irlandka i ona powiedziala ze to Milia i tak do konca nie wiedzialam czy jej chodzi ze on ma krostki czy chodzi o to ze to jest tradzik niemowlecy:crazy:.
Zobacze co w czwartek powie doktorka.

reklama
U nas nocka też oki, tylko wczoraj mała tak mi załatwila brodawkę, że dziś karmię tylko z jednej a z drugiej narazie ściągam laktatorem. Lena była odśluzowywana przez 2 minuty po ur. i ma taki uraz przed wkładaniem jej czegoś do buźki i nie zawsze ładnie chwyta pierś- za płytko- boi się biedactwo:-( Położne w szpitalu próbowały na różne sposoby ją mi przystawić i narazie jest różnie. Fakt jest taki, że cycuś boli dość i aż krewka poleciała. Ale damy radę już się nawet nieźle goi, wieczorem spróbuję już z niej karmić normalnie:-)
Teraz łobuziak śpi, dziś rano nie spała przez 3 godz. byłam w szoku, bo jak narazie to tylko jadła i spała, ale wkońcu ma już tydzień to coraz więcej ją będzie interesowało:-) idę odpocząć, póki mam chwilkę.
Pozdrawiam!

Kochane

Z Julita dzis do szpitala pokazac ja pediatrze nie pojechalam,pojedziemy jutro.Az glupio przyznac ale...zaspalam.Wczoraj mialam tak meczacy dzien ze spalam dzis do 11:szok:Nawet nie wiem czy mala w tym czasie plakala odkad maz wyszedl do pracy o 8 tak mocno spalam.Poki co,z konsultacji telefonicznej wynika ze krosteczki i plamki na buzi corki to jednak tradzik niemowlecy bo dostala go rowno po okolo miesiacu (w 5 tyg czyli tydzien temu) a tak wlasnie sie zaczyna to cholerstwo i wyglada tez z mojego opisu.Do tego mam od kilku dni miesiaczke wiec moje hormony z cyca moze tez dzialaja-ale nie wiem,z ta miesiaczka to juz moja wlasna teoria:-D

madzik-nie wiem skad sie bierze moja organizacja (no swietna,dzis zaspalam wizyte u pediatry:rofl2:) a zwlaszcza pedantyzm ale chyba z...gwiazd,kosmosu :-D Jestem zodiakalna panna a to cholernie ciezki znak-ciagle lata sie ze sciera...Ja sprzatam 2 razy dziennie srednio...i myslisz ze mi z tym latwo?:confused: Meza tez wycwiczylam i tanczy biedny z odkurzaczem min.co 3 dni.Teraz czesciej bo fretka lnieje.Ja tez watki jakie odwiedzam regularnie to tylko ten,zakupowy i album zamkniety.Reszta juz nie bardzo mnie dotyczy,juz nie jestem ciezarowka... hihi
magmil-nie biore zadnych witamin,gdyz w szpitalu powiedzieli mi ze wyniki krwi mam dobre a jesli nie stosuje sie zbytnio eliminacyjnej diety to nie trzeba sie szprycowac.A wlosy mimo ze od urodzenia mam cienkie sa teraz mocne jak nigdy,wogole nie wypadaja.
Eve-ja raz jedyny sciagalam pokarm i wyszla mi glodowa porcja z 1 piersi-30 ml.Dlatego daje obie.Z tym ze to zalezy z tym pokarmem,jednego dnia mam wiecj innego mniej.Jak pije duzo to nastepnego dnia mamy cycki jak kamienie i mi z nich melko kapie,jak sie zaniedbam w piciu to pokarmu mam wyraznie mniej.
Ewelcia-moja mala tez sie rozjadla ale grubasek jest tylko na buzi i w brzuszku.Konczyny ma nadal raczej szczuple-zwlaszcza raczki.I tez daje jej jednorazowo niewiele mleka,wole zeby pokarm sie przyjal niz ulal(a i tak czasem ulewa).Np 100 ml dostaje w 2-3 ratach dajmy na to w ciagu 30-40 min.Zreszta pediatra tak kazala robic.A na spacerze to jak narazie spi jak zabita-bez wyjatkow!Nie budzi sie na jedzenie podczas spaceru za to ledwo wejdziemy do domu...juz wyje...za cycem/butla.Co do smoczka to sa rozne szkoly.Np.polozna ktora nas odwiedza twierdzi ze z dwojga zlego lepszy smoczek ortodontyczny niz kciuk bo kciuk podobno poteguje przodozgryz.Jakby nie bylo,tyle pokolen sie na smoczku wychowalo i nie zawsze idzie to w parze ze zlym zgryzem...
Aha,sposob na glodomory mojej tesciowej-jak dziecko juz sporo zjadlo a dalej krzyczy za jedzeniem to dac troche zwyklej przegotowanej wody-nie bedzie szkrabowi to z pewnoscia smakowalo,wiec przestanie krzyczec a jak wypije to jak ty to mowisz"zero kalorii" wiec sie nie przekarmi.Sposob drugi-umoczyc smoczka w wodzie i dac dziecku-powtarzac kilka razy az "zrozumie"ze wiecej niz pare kropel nie poleci.Tesciowa stosowala to wczoraj-zadzialalo,jaka ci dziadkowie maja cierpliwosc do dzieci nie to co ja!

No masz,a to posta-tasiemca walnelam;)Madzik,przebijesz mnie swoimi slynnymi dlugasnymi postami?;PPP;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
PS.Mam zdolne dziecko.Wczoraj Juli lezac na lezaku-bujaku ruszala nozkami i to powodowalo ze sie bujala sama.Myslalam ze to przypadek ale widze ze teraz tez tak robi-sama sie buja!:-D

:-D Hmm samodzielnosc czy ...ADHD???;-):-D
A teraz jak puscila 3 baki pod rzad to dopiero sie rozbujala :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Sara - moja mała też zjada 100 ml średnio co 3 godziny ale ja jej nie dziele na raty, zjada od razu, czasem jak sie zmeczy to sama robi sobie przerwe, wypuszcza butle, chwile odpocznie i dalej ciagnie. Czasem jest tak ze zje te 100 ml i dopomina sie o wiecej ale raczej jej nie daje, najwyzej wlaśnie wode przegotowana. Tak sie teraz zastanawiam, że skoro Twoja córcia jest 3 tyg starsza i zjada tez 100 ml to moze ja mojej nie powinnam az tyle dawac:confused: Mozna przekarmic dziecko????:crazy:

reklama
Sara spryciula z tej Twojej malej-haha.
No Twoja je dajmy na to co 40min czy 30min a moj co 10min czy 15min ja jak on nie spi to nic nie moge zrobic.
Wlasnie sie wybudza po 15min drzemce,myslalam ze zasnal na dluzej i zaczelam myc lodowke,kieeeedy ja skoncze:szok:!!!!!
tez mu nie wydzielam on sam tak je,chyba bardzo lubi byc na raczkach hehe:-D:-D:-D.
na szczescie w nocy jest ok

Do góry