reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

A moja Zuzia je słoiczki z tym jje to przesadziłam bo kiepsko u nas z łyżeczką ja cała opluta ubranko w jedzonku więc nie wiem ile do brzucha trafia:tak::-D i cały czas cyc dodatkowo, kiedyś pisałam bo u nas była lekka anemia i pani doktor kazała wcześniej wprowadzić choć bałam się okrutnie co z brzuszkiem będzie bo często ją bolał jak była tylko na cycu ale u nas wszystko teraz ok i kupki co 2 dni, podaje też raz dziennie na noc zamiast cyca kaszkę na noc i też ok ale nie chce innej niż bananowa cwaniara:tak::tak:

reklama
Ja na pneumokoki napewno szczepię. Będzie to nasza pierwsza dawka, razem z WZW B, jakoś na początku września. Na meningo nie szczepię, szczepionka ta jest tylko na jeden typ wirusa a są dwa. Ponadto dotykają już starsze dzieci i nie wiadomo jaką ona ma trwałość i czy do tego czasu będzie skuteczna w organiźmie.

też mi się ywdaje, że dzieci najlepiej wiedzą kiedy jest ich czas.... a Nika jak miała? wcześnie zaczynała czy później?? ale ty do pracy wracasz prawda więc co zrobisz?

A moja Zuzia je słoiczki z tym jje to przesadziłam bo kiepsko u nas z łyżeczką ja cała opluta ubranko w jedzonku więc nie wiem ile do brzucha trafia:tak::-D i cały czas cyc dodatkowo, kiedyś pisałam bo u nas była lekka anemia i pani doktor kazała wcześniej wprowadzić choć bałam się okrutnie co z brzuszkiem będzie bo często ją bolał jak była tylko na cycu ale u nas wszystko teraz ok i kupki co 2 dni, podaje też raz dziennie na noc zamiast cyca kaszkę na noc i też ok ale nie chce innej niż bananowa cwaniara:tak::tak:

Gosia ja teżmusiałam wcześniej bo mała źle przybierała...u nas większośćwpadado brzuszka - jeśli to marchewka. na dynię ma uczulenie, jutro próbuję szpinak...:baffled: z owocem jeszcze poczekam. małaje 3/4sloiczka, nie więcej nie zje. dyni czy jarzynowej jadła mi po pół i nie chciała cyca. tylko za pierwszym razem chciała. a tak to czase o godzinie pić zawoła ale raczej nie. u nas kupy po 4 dniach około... i tak dobrze w porównaniu do 13... na cycu

Nika jakoś tak bezproblemowo przeszła nad tym - nie pamiętam, żebym musiała jakoś specjalnie się starać żeby jadła z łyżeczki czy piła z butelki... po prostu dałam a ona jadła...
wracam niestety - do 14 września mam urlop... nie wiem jeszcze co zrobię, a przecież nawet dzieci "cycowe" po 6 miesiącu powinny jeść coś innego niż mleko...

ola_o, ja mam problem w druga stronę, bo Ada dziś w ogóle mleka nie chciała z butli pić. Dopiero przed chwilą zjadła 150 ml prawie na śpiocha, a tak to w dzień musiałam się posiłkować kaszką, obiadkiem, deserkiem w ilości trochę większej niż zawsze. Za to dużo piła jak na nią, chyba ze 180 ml soczku. Kurcze od dwóch dni mała ma też 37,1 temperatury nie wiem o co chodzi.

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry