reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Gosia ja raz na jeden raz odciągała mleko przez 3 dni... ale teraz sobnie myślę, że opracuję laktatorem wieczorem i rani i powinnam 50 - 60 ściągnąć. następnego dnia też tyle to będę miała na raz. dosypię kaszki czy czegoś i będzie git... a potem to juz rano powinnam ściągać te 70-100 na jeden posiłek... też muszę jakoś z tym glutenem popróbować :baffled: ale może faktycznie z warzywkami jej dać?? nie wiem pomy ślę.
Ola - a może spróbuj dynię. Marchewka i jabłko mają bardzo mocny smak a dynia jest bardziej "nijaka" chociaz dla maluchów i ak wyraźna... ale bólu brzuiszka współczuję. ależ ta Twoja Jula uparta... może trzeba poczekac aż skończy te 6 miesięcy i dopiero wprowadzać coś innego?? czy juz wiesz że wracasz do pracy? Może ściągać i robić zapasy??

reklama
Modroklejka brawo dla Adasia.
My też dzisiaj byłyśmy u lekarza i Sandra waży 6140 - przy Waszych maluszkach to niewiele ;-), ale lekarka nie miała żadnych obiekcji.

Nili, Natlaia tez raczej z tych mniejszych maluchów. Szczepienie mamy 19 sierpnia więc zobaczymy ile będzie - skończy wtedy równe 5 miesięcy.

Miotlica dzięki za pocieszenie. Od dzisiaj wprowadziłyśmy zupki i mam nadzieję, że zacznie więcej przybierać.

Któraś z Was pytała na temat pneumokoków. Ja będe szczepić prawdopodobnie jak mały skończy 6 miesięcy bo wtedy są tylko 3 dawki, jak by skończył rok to 2 dawki więc jeszcze dyskutujemy z mężem. Szczepionką Prevenar bo taką miał mój starszy synek:tak:

ja już pierwszą dawkę przeciw pneumokokom dałam, druga 12.08 - Nika idzie do przedszkola od września więc obawiałam się że może coś "przywlec"
Jstyna, po co mam odciągać, jak ona z butelki nie chce pić... tylko cyc

Ja chyba na pneumokoki nie będę szczepić. Podobnie jak na rotawirusy i meningokoki.
Moim zdaniem z tymi szczepionkami jest jak ze szczepionkami na grypę, wirusy mutują i nasze szczepienia przestają przed nimi chronić...

ola - no fakt nie pomyślałam o tym...:zawstydzona/y: przepraszam... uparciuszek z tego Twojego szkraba...ale może jak Twoje mleko to będzie chciała?? (Ratuję sę jak mogę;-))

ja się cały czas zastanawiam nad tymi pneumokokami, ale muszę jeszcze poczytać bo nie jestem pewna

reklama
Justyna :-)
nie wiem, może po prostu jeszcze nie jej czas na rozszerzanie diety... a może zamiast z butelki zacznie pić z niekapka jak 6 miesięcy skończy - tylko jak mam kupować różne modele żeby jej dopasować jakiś, to nie za bardzo mi się to uśmiecha...

Do góry