reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Gosia ja raz na jeden raz odciągała mleko przez 3 dni... ale teraz sobnie myślę, że opracuję laktatorem wieczorem i rani i powinnam 50 - 60 ściągnąć. następnego dnia też tyle to będę miała na raz. dosypię kaszki czy czegoś i będzie git... a potem to juz rano powinnam ściągać te 70-100 na jeden posiłek... też muszę jakoś z tym glutenem popróbować :baffled: ale może faktycznie z warzywkami jej dać?? nie wiem pomy ślę.
Ola - a może spróbuj dynię. Marchewka i jabłko mają bardzo mocny smak a dynia jest bardziej "nijaka" chociaz dla maluchów i ak wyraźna... ale bólu brzuiszka współczuję. ależ ta Twoja Jula uparta... może trzeba poczekac aż skończy te 6 miesięcy i dopiero wprowadzać coś innego?? czy juz wiesz że wracasz do pracy? Może ściągać i robić zapasy??

reklama
Modroklejka brawo dla Adasia.
My też dzisiaj byłyśmy u lekarza i Sandra waży 6140 - przy Waszych maluszkach to niewiele ;-), ale lekarka nie miała żadnych obiekcji.

Nili, Natlaia tez raczej z tych mniejszych maluchów. Szczepienie mamy 19 sierpnia więc zobaczymy ile będzie - skończy wtedy równe 5 miesięcy.

Miotlica dzięki za pocieszenie. Od dzisiaj wprowadziłyśmy zupki i mam nadzieję, że zacznie więcej przybierać.

Któraś z Was pytała na temat pneumokoków. Ja będe szczepić prawdopodobnie jak mały skończy 6 miesięcy bo wtedy są tylko 3 dawki, jak by skończył rok to 2 dawki więc jeszcze dyskutujemy z mężem. Szczepionką Prevenar bo taką miał mój starszy synek:tak:

ja już pierwszą dawkę przeciw pneumokokom dałam, druga 12.08 - Nika idzie do przedszkola od września więc obawiałam się że może coś "przywlec"
Jstyna, po co mam odciągać, jak ona z butelki nie chce pić... tylko cyc

Ja chyba na pneumokoki nie będę szczepić. Podobnie jak na rotawirusy i meningokoki.
Moim zdaniem z tymi szczepionkami jest jak ze szczepionkami na grypę, wirusy mutują i nasze szczepienia przestają przed nimi chronić...

ola - no fakt nie pomyślałam o tym...:zawstydzona/y: przepraszam... uparciuszek z tego Twojego szkraba...ale może jak Twoje mleko to będzie chciała?? (Ratuję sę jak mogę;-))

ja się cały czas zastanawiam nad tymi pneumokokami, ale muszę jeszcze poczytać bo nie jestem pewna

reklama
Justyna :-)
nie wiem, może po prostu jeszcze nie jej czas na rozszerzanie diety... a może zamiast z butelki zacznie pić z niekapka jak 6 miesięcy skończy - tylko jak mam kupować różne modele żeby jej dopasować jakiś, to nie za bardzo mi się to uśmiecha...

Do góry