reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
Kitki ja tez sie zastanawialam czy nie jest glodne :-)
Bo je w ciagu dnia tak rano 150 ml mleka pozniej obiadek deserek (obiadek duzy sloiczek deserek maly) mleko 150ml i na noc kaszka 150ml do tego wypija okolo 300ml (sok, herbatka) jeszcze w nocy je okolo 150ml lub 100ml
Wiec tez nie wiem czy nie za ma tego mleka:baffled:
No ale z przybieraniem nie ma problemu
Kupy teraz sie uregolowaly jest ich dziennie od 2 do 3 i nie twarde wiec swietnie:tak:

Ojej dziewczyny nie ma co gadolic i juz wymyslac ze co jest nie tak:tak:
Na wszytsko przyjdzie czas:tak:
Moja mala tez nie jest z tych co juz wszytsko robia jest leniwa z obratami z plackow na brzuszek to nie chce robic dopiero teraz zaczela dupsko podnsic i jak gasenica pelza do tylu zsuwa sie z kanapy czy koca jak rak na brzuszku za dlugo nie polezy za to siedziec by chciala godzinami a nie moze bo za wczesnie i nie chce jej kregoslupika przeciazac:sorry2:

Widze dziewczyny że nasze dzieciaczki zjadają mniej więcej takie same ilości :tak::-Da ja sie wiecznie martwię że on za mało je i jest chudy bo inne dzieci takie pulchniutkie :baffled: i wkurza mnie to że moja koleżanka ma 3mc starszego synka i wiecznie gada że mój to mały, drobny i za mało waży :eek::crazy: za mało przybiera na wadze ale widocznie taka jego natura :happy2:jak przeczytałam wasze posty to sie troszkę pocieszyłam bo wychodzi na to że Alanek zjada prawie tyle samo co wasze dzieciaczki czyli jest dobrze a ja chyba muszę wyluzować z tym jedzieniem ( ja mam juz chyba obsesję że on wiecznie za mało zjada ) :zawstydzona/y:

karolka - też myślę, że po prostu musisz uzbroić sie w cierpliwość. Ja wiem, że mama to by chciała, żeby jej dziecko wszysko robiło szybko i pięknie, ale dziecko samo ma wiedzieć kiedy co...
Jasiek też się dopiero tak naprawde z tydzień temu zaczął obracać na brzuszek, za to teraz na plecach nawet chwili nie uleży, zaraz jest myk na brzuszek.
Wcześniej tlko sporadycznie mu się udawało przekręcić - np. po jakąś zabawkę.
Także na wszystko przyjdzie w końcu pora.:-)

Avanti - Twój synek to poprostu szczuplaczek i juz i wcale nie jest mały, lepiej chyba ze jest długi i szczupły niz miałby byc mała tłuściutką kuleczka;-) Wg mnie wcale nie wyglada na niedojedzone dziecko, zdrowy, szczesliwy, uśmiechniety - powiem tak jak nasza pani rehabilitant - "czego Ty matka od tego dziecka chcesz":-D

szczepienie przeciwko pneumokokom
mam pytanie szczepiłyście Wasze Maluchy przeciwko pneumokokom
jeśli tak to prevenar-em czy synflorix-em
znacie może opinie na temat tych szczepionek i czasu szczepień
czy lepiej pierwszy raz przed 6 m-cem czy też po 6 m-cu?
pozdr
amp

reklama
Ja zamierzam po 6 m-cu, wtedy moje dziecko idzie do żłobka, nie wiem jeszcze jaką szczepionką. Bedę wiedzieć w przyszłym tyg.

Do góry