reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Pediatra mi powiedziala ze mam dawac malemu syrop na apetyt raz na dobe po poludniu albo wieczorem,wiec zaczelam dawac po poludniu a on jak nigdy chodzil spac i spal mi nawet 3h az sie dziwilam ze w IE nie spi tak dlugo a tu w PL tak.
wiec przeczytalam ulotke od deski do deski dokladnie i wyczytalam ze powoduje sennosc i najlepiej dawac na noc,a ja juz myslalam ze moj maly zaczal wiecej sypiac:-D:-D:-D.
Od dwoch dni daje mu na noc i wczoraj i dzis po poludniu mial tylko 2drzemki po 10min:baffled:.

Po tym syropie tez zaczal mi sie wybudzac 2razy w nocy o 2 i o 5 albo o 3 i o 5,ale w sumie sie ciesze bo moze troszke lepiej bedzie przybieral.
Zapomnialam zabrac z IE smoczka z krzyzykiem do butelki zeby mu kleik kukurydziany podawac i tu chcialam kupic i lipa nie ma!!!!!:wściekła/y:
W Skarzysku kupilam ale inny i ma za duza dziure (jest po 6m) on nie umie z niego pic!!!!:baffled:
Chyaba od jutra zaczne robic gesta kleik i dawac mu lyzeczka zobacze jak mu bedzie szlo jedzonko.

reklama
no ja zdecydowanie przygiełam pałę z tą fridą. a sprawdza się dobrze, najpierw psikam a potem wyjmuję... czasmai tylko zassę i resztę wyciągam waciiem jak już część jest n wierzchu... sorki za opis;-) mnie też o brzydziło na początku ale jak mała ulewała nosem i duziła się od ulanego mleka to bardzo szybko mi przeszłu... a gruszka no cóż... przecież część tej glowatej wody wpada do środka - a nie brdzo jest jak umyć taką gruszkę - i pewnie dlatego frida została produktem roku...

ja też nie mam opasek!!! ani rajstopek niestety a bardzo by mi się przydały:-p

o ...to my tak nie znamy, plis napisz to sie naucze
u na leci tak:" moje nózki pachna cudnie, rano wieczor i poludnie takim pieknym aromatem ktory zawsze pachnie latem tralala"

a potem spiewamy :" łysy ojciec łysa matka....itd"

o ...to my tak nie znamy, plis napisz to sie naucze
u na leci tak:" moje nózki pachna cudnie, rano wieczor i poludnie takim pieknym aromatem ktory zawsze pachnie latem tralala"

a potem spiewamy :" łysy ojciec łysa matka....itd"
no to potem jest tak:Jak powąchasz jedną nogę to upadniesz na podłogę,jak powąchasz obie nogi to nie wstaniesz z tej podłogi :-)

Chyba mam jakiś kryzys laktacyjny w nocy, bo to chyba niemożliwe, żeby dziecko budziło się głodne w nocy CO GODZINĘ (!!!)
Dziś dosłownie tak było. Pierwsza pobudka o 2 i potem już co godzinę - półtorej...:angry:
Dziś w nocy chyba jak się obudzi o 2 to dam mu butlę, żeby sprawdzić...:baffled:
A rano koło 8 jak się obudził to go przestawiałam z piersi na pierś przez pół godziny, po czym w końcu wstałam, zrobiłam mu ta butelkę i zjadł 80ml:baffled:
mam nadzieję, że to chwilowy kryzys...

Tak,tak napiszcie cala piosenke-a linia melodyczna jaka jest?dowolna czy konkretna?Cos mi sie z kolonii z dziecinstwa ta piosenka kojarzy ale jak przez mgle jakos.

Mirka-a to wy juz 2 dzieci macie?:-DFajny adi:tak:

reklama
Dziewczyny, kryzys laktacyjny występuje właśnie na przełomie 3-4 miesiąca.
Ja już go przeszłam, wy też dacie radę. jak bym miała więcej czasu to bym więcej popisała, ale niestety .... małgosia chce cycusia :-)

Do góry