reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Sara27- zastanawiam się wogóle jakim cudem Frida została "produktem roku" co za badziew!!! jeszcze nigdy nie udało mi się "kozy" nią wyciągnąć!!! :no: a gili takich ciągnących jeszcze Szymon nie miał, więc Frida leży zupełnie bezużyteczna :dry:
Jak dla mnie frida jest super:tak: Wystarczy ze prysne Sterimarem przyloze fride do noska pociagne i gilek juz jest;-) A gruszki to dopiero badziew:dry: A moze za slabo ciagniecie albo na sucho wyciagacie?:sorry2:

Magda19lenka- opaski kupuję na targowisku po całe 4 zł, są śliczne super jakościowo- bawełna i nic po praniu się nie dzieje. Rajtuzki kupuję z Woli- teraz jak jest cieplej to kupuję, takie ażurkowe chociaż i tak czasem w nich jest jej za gorąco, a rajstopek niestety jeszcze takich malutkich nie znalazłam

W NO opaski czy rajstopki sa juz dla takich maluszkow wiec problemu nie mam:-p

reklama
Ja czasami cos tam pospiewam malej ale raczej takie wymyslanki:-D
Nie znam zadnych pioseneczek dla dzieci..:-p nie pamietam nic z wieku przedszkolnego:-D
aaa czasami na dobranoc spiewam malej "Lulaj ze Jezuniu" :tak: I czesto to "Jezuniu" zmieniam na "Lulaj ze Ameluniu":-):-D

my tez od bardzo dawna uzywamy Pampersów 3, rozm. 2 uzywalismy od urodzenia bo tez Nadia w 1 sie nie miescila:-D

z fridy tez jestem niezadowolona, za slabo chyba ciagne bo P. sie udaje zawsze wyciagnac gilka a mi prawie nigdy:-D

Dziewczyny a co dajecie maluszkom na zabkowanie - Nadia od kilku dni przechodzi sama siebie, od dawna pcha raczki do buzi ale od kilku dni to wklada cale piesci i sie bardzo zlosci, czasem nawet warczy:-D:-D:-D uspokoic jej nie mozna i strasznie marudna:tak: wiem ze sa jakies czopki Vi...cos tam uspokajajace ale chcialabym cos na dziasełka, nie chce jej za czesto wkladac czopków. Co Wy dajecie???

Dziewczyny a co dajecie maluszkom na zabkowanie - Nadia od kilku dni przechodzi sama siebie, od dawna pcha raczki do buzi ale od kilku dni to wklada cale piesci i sie bardzo zlosci, czasem nawet warczy:-D:-D:-D uspokoic jej nie mozna i strasznie marudna:tak: wiem ze sa jakies czopki Vi...cos tam uspokajajace ale chcialabym cos na dziasełka, nie chce jej za czesto wkladac czopków. Co Wy dajecie???

Ja kilka razy posmarowalam malej zelem "Dentinox-Gel" i chyba jest dobre bo jak tylko posmaruje malej dziaselka to od razu sie uspokaja:tak: Kosztuje okolo 23zl wiec musi byc jedno z lepszych:tak:I mam jeszcze "Bobodent" ale tego jeszcze nie uzywalismy:-pTo jest tansze bo okolo 13zl wiec pewnie tez troche gorsze.. chociaz nie wszystko sprawdza sie cenowo:-D

Sara27-hahaha u nas to samo!!! Szymon bardzo lubi oglądać tv, najbardziej "jaka to melodia" bo tam się dużo dzieje-tańczą, grają, śpierają, lubi też "modę na sukces" bo tam wiecznie tylko te zbliżenia na gęby-więc ten się cieszy i uśmiecha, i lubi "plebanię" choć nikt tego u nas nie ogląda, ale jak mąż mu przełączył na bajeczki to zaczął płakać, więc pozwoliliśmy oglądać mu plebanię :-)

Ja też jestem zadowolona z Fridy. Bardzo sprawdziła się, gdy Mała miała katarek - gruszką kompletnie nie umiałam go ściągać, a fridą poszło łatwo. Używam jej też do takiego zwykłego oczyszczania noska - "psikając" wcześniej sterimarem. Ale oczywiście nie czyszczę noska Natalii codziennie, tylko gdy jest taka potrzeba.

Wszelkie zabiegi związane z kąpielą, a więc i mycie buźki Mała znosi rewelacyjnie. Ubieranie też - nawet przez głowę. Z czapką bywa różnie, jeśli całe ubieranie dłużej trwa, to wkurza się przy czapce.

Rajtuzki różnokolorowe bez problemu kupuję w sklepach z odzieżą niemowlęcą - mają oznaczenia podobne jak ubranka, tyle, ze podwójne, np. ja kupuję dla Natalii rozmiar 56-62.

reklama
A najlepsze jaja były jak ostatnio ja , Szymon i moja siostra oglądaliśmy "koło fortuny"
Aga mówi :" no Szymon, znasz hasło????"
Szymon :" guuuuuuuu"
Aga:" no co ty, za krótkie!!!"
Szymon:" buuuuuuuu"

MYŚLAŁAM ŻE PADNIEMY ZE ŚMIECHU!!!!! Az SIĘ sZYMON PRZESTRASZYŁ OD TEGO NASZEGO WYBUCHU ŚMIECHU :-D:-D:-D

Do góry