reklama
Justyna, co za baba! :-(
a ja dzisiaj zrobiłam "numer" - układałam się do karmienia, już Jula "powąchała" cyca, i przypomniało mi się, żeby wziąć obcinaczkę i pazurki obciąć - więc wstałam a małą w płacz, że jak to cyca jej zabierają ;-) nie miała jeszcze w buźce, ale już poczuła, a matka taka okropna że zabrała ;-)
a ja dzisiaj zrobiłam "numer" - układałam się do karmienia, już Jula "powąchała" cyca, i przypomniało mi się, żeby wziąć obcinaczkę i pazurki obciąć - więc wstałam a małą w płacz, że jak to cyca jej zabierają ;-) nie miała jeszcze w buźce, ale już poczuła, a matka taka okropna że zabrała ;-)
A ja dziś po wizycie u pediatry i szczepieniu i załamana jestem mała waży 5500 więc mało główka 41 i klatka 40 ale najgorsze że pani doktor podejrzewa anemie bo blada jest bardzo i dała skierowanie na morfologie i badanie moczu a co najgorsze dostałyśmy skierowanie na usg ciemiączka bo mała ma oczy "zachodzące słońce" i mogą świadczyć o zaburzeniach neurologicznych czyli muszą sprwwdzić czy w główce jest ok czy nie ma wodniaków itp. jestem załamana a badanie dopiero 29.06
czy któraś z was miała taki problem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
czy któraś z was miała taki problem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
G
gosia88
Gość
wow ja tez jestem w szoku z trymi zebami a moja mama opowiadla mi ze jak chodzila do parku z dziecmi to byl tam taki chlopczyk co mial 14miesiecy i ani jednego zeba-ale podobno wszytsko zjadal miazdzyl normalnie dziaselkami Dopiero jak skonczyl 15niesiecy to mu naraz kilka wyskoczylo
a ja jeszcze napisze o mojej Majce-pare dni temu nauczyla sie przewracac na prawy bok-i wczoraj przezylasm szok bo slysze ze sie obudzila, wiec podchodze do lozeczka a ona miala glowe tam gdzie nogi! po porstu obrocila sie na bok i tak kopala nozkami ze obrot zorbila
a ja jeszcze napisze o mojej Majce-pare dni temu nauczyla sie przewracac na prawy bok-i wczoraj przezylasm szok bo slysze ze sie obudzila, wiec podchodze do lozeczka a ona miala glowe tam gdzie nogi! po porstu obrocila sie na bok i tak kopala nozkami ze obrot zorbila
magda19lenka
MTM
z tego opisu wynika, że moja Małgorzatka też ma zachodzące oczy ...jutro będę u pediatry to dopytam coś więcej ....
Justyna - jak kladziesz małą na brzuszku to wyciągaj jej rączki mocno do przodu, wtedy się ładnie wyprostuje i będzie jej łatwiej głowę trzymać.
mam ydzieci butelkowych - czy wasze pociechy już kumają, że butla = jedzonko? z tego co napisała ola widze, ze piers już kojarzą z posiłkiem a butla? Tadzik chyba jeszcze nie, choc ostatnio zaczyna zachłannie się przyglądac butelce tuz przed karmieniem, więc moze zaczyna kumac?
mam ydzieci butelkowych - czy wasze pociechy już kumają, że butla = jedzonko? z tego co napisała ola widze, ze piers już kojarzą z posiłkiem a butla? Tadzik chyba jeszcze nie, choc ostatnio zaczyna zachłannie się przyglądac butelce tuz przed karmieniem, więc moze zaczyna kumac?
Moje maleństwo
Mamusia Amelki
Jak juz kiedys pisalam Amelka przewracala sie tylko na lewy bok a od wczoraj przewraca sie tez na prawy
Gosia a moja mala dzisiaj w nocy tak sie przekrecila ze oby dwie nozki miala wystawione poza szczebelki jak to zobaczylam to myslalam ze zawalu dostane.. a standardem jest juz to ze odpycha sie jakos nozkami i podsowa do gory.. tak wiec musze klasc ja jakies 30 cm nizej .. bo zaraz bedzie i tak u gory.. dobrze ze mam lozeczko duze (1.60m)
jutro bedziemy sie wazyc i mierzyc
Gosia a moja mala dzisiaj w nocy tak sie przekrecila ze oby dwie nozki miala wystawione poza szczebelki jak to zobaczylam to myslalam ze zawalu dostane.. a standardem jest juz to ze odpycha sie jakos nozkami i podsowa do gory.. tak wiec musze klasc ja jakies 30 cm nizej .. bo zaraz bedzie i tak u gory.. dobrze ze mam lozeczko duze (1.60m)
jutro bedziemy sie wazyc i mierzyc
reklama
Moje maleństwo
Mamusia Amelki
Moonik moja mala jak placze a ja "lece" z butla i przy niej zaczynam mieszac to ona sie tak wpatruje w butelke i przestaje plakac.. ale nie wiem czy czasem tylko jej to mieszanie i odglos podoba czy juz wie ze zaraz bedzie jadla ale zdaje mi sie ze jednak juz to drugie
Jak wyglada ciemieniucha??? Mojej malej taka jakby skorka narosla na glowce tak na paznokiec.. moja mama mowi ze to ciemieniucha.. ale wole sie upewnic bo wiadomo ostatni raz chowala dzieci 22 lata temu Jutro idziemy do lekarza to tez zapytam ale z nimi to tutaj masakra
ATsonia moze herbatka rumiankowa albo poprostu woda;-) A jak nie to mozesz sprobowac troszke herbatki smakowej od 4mies tyle ze tak troszke dla smaku. ja tak dla smaku zaczelam malej dawac jak miala 2 miesiace
Jak wyglada ciemieniucha??? Mojej malej taka jakby skorka narosla na glowce tak na paznokiec.. moja mama mowi ze to ciemieniucha.. ale wole sie upewnic bo wiadomo ostatni raz chowala dzieci 22 lata temu Jutro idziemy do lekarza to tez zapytam ale z nimi to tutaj masakra
ATsonia moze herbatka rumiankowa albo poprostu woda;-) A jak nie to mozesz sprobowac troszke herbatki smakowej od 4mies tyle ze tak troszke dla smaku. ja tak dla smaku zaczelam malej dawac jak miala 2 miesiace