reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

ola - no własnie z tym cycem to nie takie proste... ja patrze ile karmię. norma to 10 minut;-) wiec jak Zu je tylko 6 to mi sie wydaje, że mało. ale nad ranem (5-5.30) to potrfi 40 minut leżeć - ale rzadko częściej 20 minut. a tak to zwykle idealne 10 minut. dzisiaj cały czas sześć

reklama
gosia....moj adas przybrał mniej wiecej tyle co twoja córcia...dzis skonczył 2 mc i wazy dokładnie 4750 gr....a waga urodzeniowa to 3300 wiec 1,45 kg na 2 mc...lekarka powiedziała ze to nie za wiele ale ze nie mam sie martwic

ale ja sie i tak martwie-wszedzie pisza ze min dla dzieci na cycu to 750 gr na mc..a norma to 900 gr na mc...wiec do normy nam daleko

Jula nie je zbyt długo - tak ok. 5 minut, czasem się zdarza, że dłużej, a czasem potrafi i godzinę leżeć i ciamkać - nie wiem, czy wówczas je, ale cyca puścić nie chce i już

ja jak już się zdarzy, że Zu podsypia w dzień to staram się po pół godzinie odstawić. w nocy (no nad ranem) pozwalam ssac ile chce. nie wiem czemu i czy dobrze ale na razie się sprawdza

Moje maleństwo ja próbowałam dawać mojej małej sab simplex ale niestety nam nie pomagał u nas zadziałał espumisan ale to już dawno było od ponad miesiąca mamy spokój mam nadzieje że na dobre:tak:
My cały czas tylko na cycu mała przybiera pięknie aż za pięknie już podwoiła swoją wagę urodzeniowa 2990 a teraz 6100.Wczesniej zanim się urosziła i na początku mówiłam sobie że będę ja karmić cycem do 4 miesiąca ale teraz myslę ze może jednak dłużej poprostu uwielbiam to,super wyciszam się,kurcze nie sądziłam że to może być takie przyjemne a do tego przeszły wszelkie uczulenia,wysypki jem dosłownie wszystko nawet zdażyło mi się zjesc surówkę z białej kapusty,małą ilosc ale Martynce nic nie było,wcinam owoce łącznie z truskawkami,cytrynka do herbatki nawet miód ciesze się że nic jej nie jest i ma się dobrze :-)

modroklejka - a u mnie 5700 - 4280 = 1420 na prawie 3 miesiące (12 tygodni), to kiepski wynik niestety

Maniulka jak mala miala kolki to probowalam wszystkiego : espumisan esputicon infacol woda kopeerkowa herbatki i nic jedynie sab simplex pomogl pozniej kolki przeszly ale bol brzuszka nadal jest:-( ostatnio zabraklo mi tych kropelek i mala zwijala sie z bolu po kilku dniach udalo mi sie je zalatwic i jest znowu poprawa ale tak do konca w bolu brzuszka nie pomaga.. na kolki byl lepszy efekt

Kurcze dziewczyny z tadkami-niejadkami,przykro mi ze zamartwiacie sie o to ze dzieciaczki slabo jedza.Moze maja tzw.plesniawki w buzi?Mnie mama mowila ze jakby juli nie chciala jesc to moze miec takie biale kropki w buzi-podobno my z bratem mielismy kilka razy...
Juli je pieknie-poki co je 3 x 180 ml i 2 x 120 ml = okolo 800 ml,przy czym wiem ze jakbym jej butle podstawiala czesciej to tez by jadla.Tyle ze kiedys domagala sie jedzenia co 3-3,5h a teraz co 4h.Ale pije herbatki slabo-wmuszam w nia po 40 ml dziennie i finito.
Justyna co do wody od kwiatkow-:-D Oby malej nic nie bylo.Nawiasem mowiac tez mam w kubku odstana wode do mleka i czasem...pije z niej fretka:-DOczywiscie ja przeganiamy (umie wskoczyc sobie na blaty kuchenne sama) ale ile razy nie widzimy kiedy ona popija z tego kubka to juz tylko ona wie:-DMyslimy ze to moze stad te grzybki Juli w kupie miala-ze moze odzwierzece...Ale fretusie kochamy i juz,nigdzie jej nie oddamy,nie ma mowy.Po prostu kubek stawiamy teraz na lodowce-tam nie wskoczy:cool:

Sara ja wlewam wode do dzbanuszka i zawsze przykrywam go choc nie mam w domu zwierzat :tak: Robie to dlatego aby zadne pylki czy nawet kurz nieosadzal sie na wodzie:tak: wkoncu to woda dla mojej ksiezniczki;-):-D

reklama
Do góry