reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

reklama
Ja dzisiaj dałam Antkowi dałam po raz setny niekapka i jak zawsze skończyło się na bawieniu się w kierownicę... Kręci nią i kręci, a o piciu nawet nie myśli. Czasami cos pociągnie, ale od razu zaczyna kręcić i koniec.
Odkręciłam górę i dałam mu się tak napić. Był zachwycony. Fakt faktem oblał się cały i musiałam go przebrac, ale mina jego po każdym łyku była bezcenna.
Dałam mu później zwykła przezroczystą szklankę z grubego szkła i nawet mu to nieźle szło...

Jestem dumna z mojego małego szkraba. To ja go męczę tym niekapkiem, a mały sobie z kubkami nieźle radzi :)

miałam pytać o twarożek, ale Ewa widzę daje Frankowi więc może ja Zuzi też już dam,
je jogurty, zaczęłam od tych 4 z nestle bo się bałam trochę zwykłego naturalnego, potem był naturalny danona i dodałam owoców, a teraz je danonki i nic jej nie jest i bardzo je lubi

są na mleku pełnym więc twarożek też może chyba już spróbowac

do samodzielnego jedzenia ma chlebek ryżowy, biszkopty, ale tylko te z SAN bo nie zawieraja w skł. żadnego syfu i chrupki kukurydziane

w sobotę dałam jej jajecznicę, nie była zachwycona, dziwne bo żółtko z warzywami je bez problemu, spróbuję jej w weekend znów dac

z kubka niekapka nie pije, ale rączki przyczepiłam do butelki, mam z TT i te rączki można przekładać, i owszem bawi się nią, ale też pije, z kubkiem jeszcze poczekam aż już całkiem samodzielnie usiądzie,

i u nas butelka tylko na kolację przed snem, w nocy, i rano, a tak to wszystko inne je łyżeczką, w ogóle w ciągu dnia poza piciem nic nie chce zjeść z butelki, woli łyżeczką:-) może dobrze, bo nie będzie może w przyszłości problemu z odstawieniem butli

to napisałam sprawozdanie z jedzenia Zuzi:happy:

tyle się nie udzielałam, że muszę nadrobić, zwłaszcza, że nie miałam z kim o dzieciach pogadać, a to teraz przecież najwazniejszy temat:-)

Kaja tez załapała słomkę jakoś w kole 2 urodzin
wcześniej patrzyła na mnie jak na wariata jak jej dawałam

koleżanki córka zaś nie miała roku a ciągła słomkę bez problemu

niech ten mój Adaś siądzie będę nadganiać za Wami jedzenie bo z tego co czytam to do tyłu jestem :)

reklama
Nie wiem co dalej z obiadami mojego syna, bo jak nie dowalę do obiadu sporej ilości jabłko+marchewka, albo gruszki Gerbera to nie chce jeść. Nawet jak same jabłka z ogrodu wtarkuję to nie chce tego. Największy szał jest na te owoce co napisałam, mleko i kasza manna to zje bez problemu. Żolko też polubił. Pisałam już o tym i nawet zaczął jeść te obiady, ale nie mam pod nosem sklepu i mam problem jak nie mam słoika z owocami i zastanawiam się co zrobić, żeby zjadł obiad. Nawet kleiku ryżowego nie tknie. Ciężko to widzę. :-( Zresztą nie mogę mu tyle jablek dawać.

Do góry