reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

elena to nieciekawie. jak zglodnieje to tez nie ruszy bez owockow?

Moja cudnie spala dzis do 4 :] po szybkim cycku poszla w kime, i spala do 6.30. zamiast pospac dluzej, teraz po snaidaniowym cycku odsypia. i rozwali caly dzien paskuda:]

reklama
Spróbujcie ze śliwką - połówką śliwki :) Skórki nie da rady rozgryźć (a przynajmniej Franek nie dał rady, bo bezzębny), a środek można ładnie wyssać :)

Ja śliwkę obierałam ze skórki. Brzoskwinie też ładnie Idulek zajada. Z miękkich owoców to jeszcze maliny - żeby niepotrzebne - język i podniebienie wystarczą.

potwierdzam - brzoskwinie są super, miękkie dojrzałe nektarynki też. Moja Oli ostatnio nawet banana "gryzła", ale śliwki jeszcze nie dawałam. Muszę kupić.

Tunia, to taka pseudo-pomidorówka. Bo ja cały czas wszystko robię na parze, bez wody. Włożyłam do parowara ziemniaka, marchewkę, pietruszkę i pomidora obranego ze skórki i bez gniazd. I chyba jeszcze zieloną szparagówkę, bo akurat mi zostało trochę ;) To się uparowało, z pomidorów było dużo soku, więc wyszła prawie zupa. Zmiksowałam lekko, żeby były kawałki i wsio :)

Wprowadziłam od początku tygodnia program oszczędnościowy w domu ;) i okazało się, że Igor jest jego gorącym zwolennikiem. Zamiast kaszek błyskawicznych gotuję mu na śniadanie normalne dorosłe płatki owsiane albo ryżowe. Dodaję jabłko, cynamon albo suszone morele i wcina jak szalony :) On już chyba nie jest dzidziusiem... :(

reklama
Do góry