reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

Mój mały też jest antypapkowy... i coraz częściej dostaje "dorosłe" jedzenie :)
Jajecznica z całego jajka jedzona rękoma + kromka chleba itp :)

Btw. Dzisiaj oglądałam TV (niemiecki RTL) i tam Pani pediatra się wypowiadała, że wg. najnowszych badań zaleca się wprowadzenie mleka krowiego po 10m i ograniczenie mm. Mm zawiera ponoć zbyt dużo witamin co prowadzi do przedawkowania.. A taki mały człowieczek już je warzywa, owoce itp i nie musi być "trzymany" na mm.. Ja tam się nie mam co zastanawiać nad mlekiem krowim, bo mój uczulony.. Ale zaciekawiło mnie to.

reklama
Też słyszałam o tych końskich dawkach witamin w mm. Nawet ostatnio czytałam wzmiankę, że mimo tego, że na opakowaniach 3 jest, że od 9 miesiąca podawać, to zalecają żeby jednak zacząć od 12 miesiąca ze względu na ilość tego tam wszystkiego w środku.

No właśnie jakie mleko dajecie? 2 czy już 3?

Cwietka ja tylko mogę pogratulować zdolności dla Idy.
Ja dziś wprowadzam łososia dla swojego - czas najwyższy.
Zauważyłam, że bardziej mu smakują obiadki z jagnięciną, niż z kurczakiem.

Ja będę chyba dawać mleko 3 po roku... Tak jakoś mam zakodowane. Ale jeszcze o tym poczytam :)

Krolcia, a tak poza tym, to ja Cię chyba ozłocę :D Dałam dziś Puckowi mm z dodatkiem jednej miarki kaszki smakowej. I wsuwał jak głupi! Tylko że nie pił ani z niekapka, ani z butelki, ale ze szklanki - zwykłej, "dorosłej" szklanki. Inaczej nie chce :/ Jeszcze jutro spróbuję z kubka 360 mu podać, bo dotąd dawałam mu z niego tylko czyste mm, które mu ewidentnie nie smakowało.

Wypił dziś 100 ml. Jeśli dojdzie do 150, to będę usatysfakcjonowana i skończę z dziennym karmieniem :) Tylko w nocy nie podam mu mleka ze szklanki...:/ Ale na śpiąco może pociągnie z butli. Spróbuję dziś :)

W obiadkach jest napisane, że jest w składzie masło z mleka. Czy jeśli dziecko ma skazę białkową to może jeść obiadki z tym masłem z mleka ???

elena raczej zareaguje skazowiec na tomaslo z mleka - to jest normalne maslo przeciez.

Ja dzisiaj spreparowalam smoczka ktorego juz nie uzywamy do butli, na smoczek X do kaszki :D [nacielam nozyczkami X]
I mala wtrabila ok 150ml kaszki [6 miarek MM i z 5-6 miarek kleiku ryzowego.
Nawet sie nie zakrztusila, :d czesciej puszczala smoka by przelknac kaszke, ale ogolnie jestem superzadowolona. :)
Bo jak przejde juz tylko na butle to takie cos bedzie jadla po kapieli na noc. :)

krolcia MM gerbera 2 ktore daje jest do roku. :)

Dalam mojej dorsza na parze - szczerze ? bez entuzjazmu :] najbardziej lubi jednak krolika :)
W tygodniu jeszcze dam losoia bo bede robic. i pulpety chce tez z udek kurzych zorbic.

U nas z tą rybą była komedia, bo jak dałam to jadł bez szału, ale nachomikował w buzi i pluł, a jakie odruchy miał. Dodałam wtedy do obiadku to zjadł.

Własnie ja nie jestem pewna, czy on ma skazę, czy tak po prostu kiedyś zareagował na to mleko modyfikowane w kaszce, bo cały czas jest na moim mleku.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry