reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

Mój mały też jest antypapkowy... i coraz częściej dostaje "dorosłe" jedzenie :)
Jajecznica z całego jajka jedzona rękoma + kromka chleba itp :)

Btw. Dzisiaj oglądałam TV (niemiecki RTL) i tam Pani pediatra się wypowiadała, że wg. najnowszych badań zaleca się wprowadzenie mleka krowiego po 10m i ograniczenie mm. Mm zawiera ponoć zbyt dużo witamin co prowadzi do przedawkowania.. A taki mały człowieczek już je warzywa, owoce itp i nie musi być "trzymany" na mm.. Ja tam się nie mam co zastanawiać nad mlekiem krowim, bo mój uczulony.. Ale zaciekawiło mnie to.

reklama
Też słyszałam o tych końskich dawkach witamin w mm. Nawet ostatnio czytałam wzmiankę, że mimo tego, że na opakowaniach 3 jest, że od 9 miesiąca podawać, to zalecają żeby jednak zacząć od 12 miesiąca ze względu na ilość tego tam wszystkiego w środku.

No właśnie jakie mleko dajecie? 2 czy już 3?

Cwietka ja tylko mogę pogratulować zdolności dla Idy.
Ja dziś wprowadzam łososia dla swojego - czas najwyższy.
Zauważyłam, że bardziej mu smakują obiadki z jagnięciną, niż z kurczakiem.

Ja będę chyba dawać mleko 3 po roku... Tak jakoś mam zakodowane. Ale jeszcze o tym poczytam :)

Krolcia, a tak poza tym, to ja Cię chyba ozłocę :D Dałam dziś Puckowi mm z dodatkiem jednej miarki kaszki smakowej. I wsuwał jak głupi! Tylko że nie pił ani z niekapka, ani z butelki, ale ze szklanki - zwykłej, "dorosłej" szklanki. Inaczej nie chce :/ Jeszcze jutro spróbuję z kubka 360 mu podać, bo dotąd dawałam mu z niego tylko czyste mm, które mu ewidentnie nie smakowało.

Wypił dziś 100 ml. Jeśli dojdzie do 150, to będę usatysfakcjonowana i skończę z dziennym karmieniem :) Tylko w nocy nie podam mu mleka ze szklanki...:/ Ale na śpiąco może pociągnie z butli. Spróbuję dziś :)

W obiadkach jest napisane, że jest w składzie masło z mleka. Czy jeśli dziecko ma skazę białkową to może jeść obiadki z tym masłem z mleka ???

elena raczej zareaguje skazowiec na tomaslo z mleka - to jest normalne maslo przeciez.

Ja dzisiaj spreparowalam smoczka ktorego juz nie uzywamy do butli, na smoczek X do kaszki :D [nacielam nozyczkami X]
I mala wtrabila ok 150ml kaszki [6 miarek MM i z 5-6 miarek kleiku ryzowego.
Nawet sie nie zakrztusila, :d czesciej puszczala smoka by przelknac kaszke, ale ogolnie jestem superzadowolona. :)
Bo jak przejde juz tylko na butle to takie cos bedzie jadla po kapieli na noc. :)

krolcia MM gerbera 2 ktore daje jest do roku. :)

Dalam mojej dorsza na parze - szczerze ? bez entuzjazmu :] najbardziej lubi jednak krolika :)
W tygodniu jeszcze dam losoia bo bede robic. i pulpety chce tez z udek kurzych zorbic.

U nas z tą rybą była komedia, bo jak dałam to jadł bez szału, ale nachomikował w buzi i pluł, a jakie odruchy miał. Dodałam wtedy do obiadku to zjadł.

Własnie ja nie jestem pewna, czy on ma skazę, czy tak po prostu kiedyś zareagował na to mleko modyfikowane w kaszce, bo cały czas jest na moim mleku.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry