reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

elena to zrob najpierw tak:ze do zupki dodaj ciutke masla, i zobaczysz czy zareaguje - i wtedy bedziesz wiedziala czy mozesz podac tamten sloik z maslem.
Moja na szczescie nei reaguje na MM i mleczne kaszki,
a na pleckach ma 3 plamki od bialka kurzego - ktore bylo na zoltku, jak dodawalam plynne do jej obiadku.
Ale jak widze w daniu rybnym bobovity po 9mcu mleko - to tez nie kupilam tego. Jakos sie boje ze jak bedzie mleko samo w sobie to bedzie ja bolal brzuch, tak samo bylo jak byla mala i jak ja sie mleka napilam. wiec mam schize.

reklama
I chyba tak zrobię.
Może ugotuj jajko tyćkę na twardo, tzn. żeby zółtko przy białku było ścięte to dobrze odchodzi od żółtka.

Mateusz jak skończył rok dostał krowie, ale to dlatego, ze innego mleka nie chciał pić i był problem. Jeśli Daniel będzie pił mm to myślę, żeby mu przeciągnąć do 1,5 roku, może 2 lat.

Czesc Dziewczyny
Mam problem z ustaleniem pór posiłków.
Wiec tak: 7.30-8 mleko 180 b. pepti
i dalej czy ok 10-11 kaszka lub deser, czy ok 12 obiadek??
i co dalej?
ok 15-16 mleczko czy deserek?
ostatnie mleczko pije tak ok 19-20, i później raz w nocy ok 2..

Mam nadzieje ze dobrze napisałam i proszę o rady:)
Pozdrawiam Miłego Dnia

Aniucha, u nas jest tak:
ok. 7 - kaszka na mm (180 ml)
ok. 11 - mleczko (na razie pierś, niedługo mm, 150-180 ml)
ok. 14 - obiadek (ostatnio ok. 220 g albo więcej :/)
ok. 17 - podwieczorek (najczęściej jogurt z owocami, ale też owoce z kleikiem ryżowym, budyń na mm, chlebek w jajku z twarożkiem itp.)
ok. 19 - kaszka na mm (180 ml)

W nocy ok. 4 mleko.

Czasem wypada podwieczorek z tego planu, jak się Frankowi przyśnie za długo :)

A ja mam pytanie, czy można już podawać zupę na wywarze mięsnym?

aniucha-Nasze menu(pisałam 2 tyg temu ale się zmieniło):
3-5 1 raz woła na mleko 180ml
7 mleko po pobudce 180ml, potem dorwie bułki bo inaczej nie ma szans zjeść śniadania
12-13 obiadek (nie daję słoiczków więc nie wiem ile g ;) )
15-16 jogurt z owocami lub kawałkami bułki/owoce
SPACER bułka/banan
20-21 kaszka mleczno-ryżowa 180ml

picie- sok pół na pół z wodą

Ostatnia edycja:
Chciałabym wprowadzić na zmianę z obiadami właśnie płynne zupki - z makaronem, ryżem albo ziemniakami.
Obiady porcjuję w sklepowych słoiczkach, stąd wiem, że to ok. 220 g, ale domowe jedzenie jest treściwsze - ja już w zasadzie w ogóle wody nie dodaję do obiadów, bo Franek odmawia jedzenia papek ;)

reklama
A mnie coś ostatnio wkurzają moje obiady, jakies takie mało to apetyczne i niedobre a juz z ryba to podbój swiata, smród myslałam że i ją i mnie zabije, zmiksowana ryba jest feee, nie dziwię się że tego nie chciała......na razie zrobiłam (dziś przywieżli mi z Piotra i Pawła) zapas słoiczków i chyba moje beda sporadycznie a głównie słoiki do czasu aż nie bedziemy po prostu dziabać widelcem i tyle, bo zmiksowane to paskudne a te w słoiczkach o odpowienimim wieku mają idealna kosystenscję/kawałki które jej nie przeszkadzają, bo moje kawałki jak coś żle zmikrowane to wypluwa:/ Także chyba my czekamy na zabki i dziabane obiadki a miksowanym miksturom mówimy nie
A wasze rybne obiady tez tak smierdzą? wiecie ja lubie rybę

ewa chyba po 10 mies. można gotwać na wywarze, ale Franek nie wyjawia chyba oznak alergika więc może spróbuj po prostu;)

Moja mała nie jest uczulona na biało, je Bebilon 2, jogurciki, białko w żółtku też sie zdarza, Wiktor do 3 r.ż był na mm, tz. po 2 to już mu Candię Junior kupowałam, myslę że mała do 2 roku na pewno na mm potem już raczej nie...

Do góry