reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

Ewa - ja Ci czasem zazdroszczę. W czwartek muszę wyjść na kilka godzin i już jutro muszę zacząć gromadzić mleko, żeby uzbierać przynajmniej 200 ml. Zwłaszcza, że z butli Ida chyba wypija więcej - pije szybciej, więc myśli, że jest jeszcze głodna, a poza tym część się marnuje, bo spływa jej po brodzie. Ehhh... ciężkie życie matki ;-)

reklama
ja dziś po południu musze wyskoczyć na ok 2 godz. ale w ściaganie sie nie bawię bo jak widać skutek tego marny eeech, pójdzie najwyżej mm w ruch i już - cuż:/

cwietka dla dzieci ze skaza sa mleka przeciez. nutramigen [ale chyba on jest na recepte] a przynajmniej kazde mleko z napisem w nazwie HA.

U mnie mleka mojego chyba pod dostatkiem a też tylko raz udało mi się z 2 piersi 50 ml odciągnąć, nie umiem tego po prostu robić, więc Sarka nie ma się co przejmować.

cwietka dla dzieci ze skaza sa mleka przeciez. nutramigen [ale chyba on jest na recepte] a przynajmniej kazde mleko z napisem w nazwie HA.

Wiem, ale ja przed skazu kupiłam zwykłe mm i teraz nie mam co z nim zrobić. Póki jakoś regularnie nie wychodzę nie będę kolejnego mleka kupowała, zwłaszcza, że podobno one są niedobre w smaku i dzieci ich nie chcą pić.

ja dzisiaj podkarmiłam Ale sciagnelm 50 ml i pojechalam z Paulinka do lekarza, to Ala wypila mleczko i ani myslała o spaniu dopiero jak wróciłam ale chodziło o cysia przy którym odpłynęła od razu....

reklama
Wiem, ale ja przed skazu kupiłam zwykłe mm i teraz nie mam co z nim zrobić. Póki jakoś regularnie nie wychodzę nie będę kolejnego mleka kupowała, zwłaszcza, że podobno one są niedobre w smaku i dzieci ich nie chcą pić.

a ja przez pomyłke kupiłam mleko HA... ale bez różnicy - mój mlody mm w ogóle ruszyć nie chce.

poza tym to jak karmię z lewego cyca to pod prawy już nie podkładam pieluchy bo wtedy tam takie fontanny lecą, że biorę butle i czasami tak sobie bez żadnego duszenia i ściagania zbiera się tam nawet 40 ml :szok: z prawego to w ekspresowym tempie jestem w stanie odciągnąć ponad 100 ml. młody nigdy go nie opróżnił do końca bo jest tam taki nawał, że nie jest w stanie. a ja jestem zadowolona bo dzisiaj to się nawet z lewego ładnie napił - ewidentnie słyszałam jak połyka i jak dawałam mu odpocząć to specjalnie sprawdzilam jak leci jak nacisnę i efekt jak na mojego "trefnego" (hehe) lewego cyca był imponujący :-D

Do góry