reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

mój mały też odkrył już swoje rączki i lubi je "podjadać":-D
ja nadal walcze z lewym cycem gdzie jest mniej mleka i w koncu jest poprawa!! tzn. nawet z niego już cieknie :-D choć mam wrażenie, że słabo maluszkowi leci i ciężko mu się najeść ale mam nadzieję, że dojdziemy do ładu.
i w sumie tego nie rozumiem bo z prawego to lecą fontanny i ful mleka non stop, a z lewym problem. od czego to zależy. no i mam nadzieję, że da radę się to uregulować, żeby było całkiem ok...

reklama
Hmmm ja dziś odciągnęłam z jednej piersi 100ml więc mało chyba nie jest ale żadnej fontanny nigdy nie mam, wkladek nie muszę nosić bo nic mi nie przemaka... to ile wy musicie miec mleka w piersi??:szok:
Co do mieszanego karmienia to ja daję jedna butlę mleka modyfikowanego Krzysiowi dziennie bo już nie wydalam z ciągłym odciąganiem, zagęszczaniem i karmieniem:/ Jeszcze tylko miesiąc i niech ten refluks się skończy bo oszaleję!! Na szczęście Młody nie widzi różnicy między butlą a piersią, bo pierś dostaje w nocy i rano a reszta butlą. W nocy na szczęście nie ulewa ale rano ciągle jest obrzygany aż dam mu butle z zagęszczaczem.

mój mały też odkrył już swoje rączki i lubi je "podjadać":-D
ja nadal walcze z lewym cycem gdzie jest mniej mleka i w koncu jest poprawa!! tzn. nawet z niego już cieknie :-D choć mam wrażenie, że słabo maluszkowi leci i ciężko mu się najeść ale mam nadzieję, że dojdziemy do ładu.
i w sumie tego nie rozumiem bo z prawego to lecą fontanny i ful mleka non stop, a z lewym problem. od czego to zależy. no i mam nadzieję, że da radę się to uregulować, żeby było całkiem ok...

może masz mniej tych przewodów ( kanałów) mlecznych czy jak to się nazywa.. tak tylko zgaduję :) :)

a tu - jak wygląda cycuś produkujący mleko Anatomia piersi

:( kupiłam mleko NAN... zdołowana jestem bo kolejna herbatka na laktacje nie przynosi rezultatów jak to było do tej pory, dziś łącznie z obu piersi udało mi się ściągnąć 5 ml...nie pomyliłam się.Pięć ml z obu piersi..;(((z ciekawości odciągnęłam, bo młody się strasznie denerwował podczas jedzenia. tylko że najlepsze jest to ze zrobiłam mu z ciężkim sercem butle ze sztucznym mleczkiem, ściągnął łyka i wypluł smoka.kolejne próby władowania mu do buzki butli nie powiodły się.Siedział dziś cały dzień przy cyckach.Zmieniałam tylko piersi - z jednej na drugą - pomyślałam że po woli ale coś tam zawsze w ten sposób przetrąci. nie ddrze się - poszedł spać więc chyba nie jest az taki głodny.Nie wiem co to się porobiło;( ja chcę mieć mleko :(((((

Ewwe u mnie na prawdę działa Karmi, nie wiem czy próbowałaś. Ale jak ja sobie wypiję wieczorkiem 2x0,5 to w nocy mam nawał pokarmu i aż tryska. A zazwyczaj mam flaczki. Poza tym ja pije 3xdziennie herbatkę z herbapolu ona jest chyba najlepsza, bo te granulowane to o tyłek rozbić.

Ewwe - przede wszystkim nie denerwuj się, bo adrenalina hamuje laktację. To może być po prostu skok wzrostowy - może Boryskowi wzrosło zapotrzebowanie, a piersi jeszcze się nie przestawiły, ale za chwilę wszystko sie unormuje. Poza tym potwierdzam, że karmi działa - ja piję bo lubię i mimo że od 2 miesięcy nic mi z piersi nie wypływa to jak czasem wypiję wieczorkiem, to zaczyna mi troszkę cieknąć.
A nawet jeśli miałabyś przejść na sztuczne, to przecież nic strasznego - dziecko je rzadziej, dłużej śpi, a rozwija się wspaniale (przynajmniej moje;-) )

Hmmm ja dziś odciągnęłam z jednej piersi 100ml więc mało chyba nie jest ale żadnej fontanny nigdy nie mam, wkladek nie muszę nosić bo nic mi nie przemaka... to ile wy musicie miec mleka w piersi??:szok:

Ja odciągam chwilę po karmieniu ponad 100 ml (oczywiście nie robię tego codziennie, ale tylko wtedy, kiedy mam np. gdzieś wyjść), więc pewnie tam w środku jest dużo dużo więcej ;) A mam wszystkie "objawy", o których piszesz: fontanna, zalane wkładki i koszulki, twarde piersi tuż przed karmieniem (szczególnie po ubiegłotygodniowym zwiększonym zapotrzebowaniu Franka na jedzenie - teraz już się znowu pomału normuje)....

Uwaga uwaga - chwalę się teraz :) Moje dziecko już nie płacze i nie ma kolek! (tfu tfu, odpukać) A pomogło... odstawienie herbatki koperkowej i plantexu! Jednego dnia po odstawieniu dostał jeszcze kropelkę esputiconu, a później już nic. Od kilku dni spokój święty. Nawet przy wizycie u dziadków i szoku związanym ze zmianą miejsca. Franek więcej się bawi, śmieje się, gada - nic go nie boli, zupełnie nowe dziecko! Nie trzeba go kołysać po jedzeniu, wkładam go do łóżeczka, bawi się chwilę misiami albo grzechotkami, a potem sam zasypia. (właśnie tak zasnął ze swoim ulubionym bałwankiem w ręce) Rewelacja!

reklama
ja tez pije czesto karmi i herbatke laktacyjna herbapolu. na razie daja rade ;)

a dzis pierwszy raz odciagalam - niestety laktator, ktory dostalam od kolezanki okazal sie do bani i musialam sie meczyc recznie ... i tak udalo mi sie sciagnac z obu piersi 100 ml. mala caly czas spala podczas moich zakupow i pokarm mam na zapas w zamrazarce.

obdzwonilam znajome w poszukiwaniu laktatora i bede miala elektreyczny medeli :)))

Do góry