reklama
Cześć dziewczyny, przepraszam że sie wtrące, ale mam ogromną prośbę, prosze napiszcie ile powinnam ml.
odciągnąć pokarmu z obu piersi.
Karmie małego od początku piersią, ale nie bardzo przybiera na wadze, na noc dokarmiam butelką, 100ml mi już wypija, a z obu piersi odciągam max 40ml, nie za mało? Chodzimy sie ważyć do przychodni, a lekarka każe walczyć piersia i karmić co godzine. Mały jutro bedzie kończył miesiac a waży 3500. Boje sie że nie dojada
odciągnąć pokarmu z obu piersi.
Karmie małego od początku piersią, ale nie bardzo przybiera na wadze, na noc dokarmiam butelką, 100ml mi już wypija, a z obu piersi odciągam max 40ml, nie za mało? Chodzimy sie ważyć do przychodni, a lekarka każe walczyć piersia i karmić co godzine. Mały jutro bedzie kończył miesiac a waży 3500. Boje sie że nie dojada
mamolka
Fanka BB :)
500g od wagi wyjściowej to trochę mało,choć źle nie jest- dużo zależy ile spadł wagi i jak szybko nadrobił straty, czy miał źółtaczkę. 40 ml to mało- choć wszystko tak naprawdę zależy od zachowania małego po karmieniu piersią- jak szuka dalej i się złości to tego mleczka brakuje, jak ładnie zadowolony "odpada" od cysia to pewnie tego mleczka w piersiach jest więcej niż laktator jest w stanie ściągnąć a twój twój stres przy odciąganiu to wypływanie mleka widocznie ogranicza.
co godzinę ci każe przystawiać??? jezuuu - szaleństwo jak dla mnie.
Uważam, że dużo ważniejsze jest picie dużej ilości wody ( ok 2 l i więcej )- najlepiej w równych odstępach czas oraz prawidłowe odżywianie się.
co godzinę ci każe przystawiać??? jezuuu - szaleństwo jak dla mnie.
Uważam, że dużo ważniejsze jest picie dużej ilości wody ( ok 2 l i więcej )- najlepiej w równych odstępach czas oraz prawidłowe odżywianie się.
urodził sie z waga 3000g spadl do 2800. Mial zołtaczke dosyć dlugo, ale nie byl naswietlany. Musze karmic przez kapturki, maly odpada przy cycu ale obawiam sie ze nie z powodu najedzenia tylko ze zmeczenia ze wzgledu na te kapturki .
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
Ja również odciągam 80-100 ml pokarmu i Krzyś wcina 80 ml. Większą ilość ściągam po wypiciu piwa Karmi lub herbatki na laktację. I w takim wypadku mam dość pokarmu do zamrożenia a dość często z tego korzystam
ag wg mnie Mateuszek przybrał wystarczająco. Niektóre dzieci baaardzo szybko przybierają ale później jest problem bo trzeba je odchodząc a twój synek tak samo jak mój może należeć do tych chudszych dzieciaczków. Mój Krzyś miał 3250g a przy wypisie 3060g - dziś waga wskazuje 4200g, czyli przez miesiąc, tydzień i 4 dni przybrał lekko ponad kilogram. Wg moejgo pediatry ważne jest że przybiera! Dziecko powinno przybierać 120g na tydzień więc twój synek mieści się w normie. Do tego jeśli oddaje stolec i ma mokre pieluszki to wszystko jest w normie.
ag wg mnie Mateuszek przybrał wystarczająco. Niektóre dzieci baaardzo szybko przybierają ale później jest problem bo trzeba je odchodząc a twój synek tak samo jak mój może należeć do tych chudszych dzieciaczków. Mój Krzyś miał 3250g a przy wypisie 3060g - dziś waga wskazuje 4200g, czyli przez miesiąc, tydzień i 4 dni przybrał lekko ponad kilogram. Wg moejgo pediatry ważne jest że przybiera! Dziecko powinno przybierać 120g na tydzień więc twój synek mieści się w normie. Do tego jeśli oddaje stolec i ma mokre pieluszki to wszystko jest w normie.
Dziękuję za odpowiedzi. Nie ukrywam że chciałam sie już poddac i przejsc na butle calkowicie. Powalcze jeszcze, zobaczymy.
Wiolcia, Mateusz robi co najmniej 7 kupek dziennie i sika tez czesto. Mały śpi mi dosyć dużo i długo, nie mam serca budzic go co godzine, bo potem jest strasznie nerwowy a ja tez zestresowana pilnowaniem godzin. Walcze z laktatorem a to co odciagne to daje malemu a po cyca. Spróbuje z Karmi, bo herbatek na laktacje to juz wypiłam miliony .
Wiolcia, Mateusz robi co najmniej 7 kupek dziennie i sika tez czesto. Mały śpi mi dosyć dużo i długo, nie mam serca budzic go co godzine, bo potem jest strasznie nerwowy a ja tez zestresowana pilnowaniem godzin. Walcze z laktatorem a to co odciagne to daje malemu a po cyca. Spróbuje z Karmi, bo herbatek na laktacje to juz wypiłam miliony .
ag wg mnie 40 to za malo mimo wsystko i odpadac tez moze ze zmeczenia troche...
co godzine go dostawiac to tez szalenstwo ja bym po prostu czesciej dawala butle mimo wszystko tym bardziej ze mial zoltaczke-a to ze wyszlas ze szpitala nie znaczy ze sie calkiem odzołcił wiec moze warto by go dokarmic chocby po 20 ml po cycu zeby sie za bardzo nie odzwyczail od cyca a jednak dojadał. Waga niby rosnie ale tez bez rewelacji wiec wg mnie cyc i butelka. Ale to moje zdanie a Ty zrobisz jak uwazasz.
Ja bylam u pediatry i u nas byla zółtaczka z naswietlaniem ale Ala przybiera ładnie na wadze i sie ładnie odżółca wiec ja nie wprowadzam butli. w szpitalu mi polozna mowila ze przy zoltaczce trzeba dobrze karmic i dopajac to sie szybciej organizm dzidziusia oczyszcza...
co godzine go dostawiac to tez szalenstwo ja bym po prostu czesciej dawala butle mimo wszystko tym bardziej ze mial zoltaczke-a to ze wyszlas ze szpitala nie znaczy ze sie calkiem odzołcił wiec moze warto by go dokarmic chocby po 20 ml po cycu zeby sie za bardzo nie odzwyczail od cyca a jednak dojadał. Waga niby rosnie ale tez bez rewelacji wiec wg mnie cyc i butelka. Ale to moje zdanie a Ty zrobisz jak uwazasz.
Ja bylam u pediatry i u nas byla zółtaczka z naswietlaniem ale Ala przybiera ładnie na wadze i sie ładnie odżółca wiec ja nie wprowadzam butli. w szpitalu mi polozna mowila ze przy zoltaczce trzeba dobrze karmic i dopajac to sie szybciej organizm dzidziusia oczyszcza...
Antylopka
Potrojna mamuska
nie przekarmisz dziecka karmiąc piersią. Może być grubas i jeżeli przejdziesz na prawdiłowe żywienie później, to nie będzie żadnym grubasem. jakaś bzdura, ze trzeba potem dzieci odchudzać.Ja również odciągam 80-100 ml pokarmu i Krzyś wcina 80 ml. Większą ilość ściągam po wypiciu piwa Karmi lub herbatki na laktację. I w takim wypadku mam dość pokarmu do zamrożenia a dość często z tego korzystam
mój jest poza normą wg lekarza Wiolci, bo w niecały miesiąc od najniższej wagi 3,665 przybrał do 5 kg, czyli ponad 300 gram na tydzień
reklama
Moja Ida też wielka i przybiera w zastraszającym tempie. Urodziła się z 3,720, spadła do ok 3,5, a we wtorek (2 i pół tygodnia) na domowej wadze miała w ubranku i suchym pampersie 4,6. Jak tak dalej pójdzie, to, Antylopko, przegoni Adasia. Nie wiem, kto będzie tego mojego klocka nosił jak tak dalej pójdzie.
Ciekawe od czego zależy przybieranie dzieciaczków - Ida jest wyłącznie na piersi, je co ok 3 godziny, a ja z jednej piersi wyciskam laktatorem maks 50 ml, a dzidziuś wygląda jak skrzyżowanie Wojciecha Manna z pyzą.
Ciekawe od czego zależy przybieranie dzieciaczków - Ida jest wyłącznie na piersi, je co ok 3 godziny, a ja z jednej piersi wyciskam laktatorem maks 50 ml, a dzidziuś wygląda jak skrzyżowanie Wojciecha Manna z pyzą.
Podziel się: