reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

ja tez nie zamierzam Alicji dopajac. mam nadzieje, ze uda mi sie karmic pierwsze 6 m-cy tylko moim mlekiem, a potem zobaczymy. Nine karmilam do roku.

reklama
joamar to masz super ze spaniem nocnym Madzi.
Moja do pólnocy to nawet fajnie spi, ale potem to do rana mam min 2-3 karmienia a czesto jeszcze duszenie kupy. Mam nadzieje ze ten czas kupy sie przesunie na dzien bo o obecnej porze bardzo meczy...

A u mnie karmienie zaczęło się bajecznie. Wszystko super szło do wczoraj. Młody złości się przy piersi i w efekcie woła co 2 godziny, nałapie sie przy tym powietrza i juz wiem ze będzie tak jak ze starszą. Ona też przy piersi sie złościła i laktacja poszła w las. :( Dzisiaj pierwszy raz od ciągnęłam pokarm i dałam mu z butleki. Zadowolony wypił 80 ml i jeszcze szukał.

No i nie dałam na noc koperku i juz było nocne stękanie...Dobrze, że to tylko stękanie. Ja pije i herbatke laktacyjną i koperek a jednak jak Fifi nie wypije sam to potem stęka. Więc jak ma się dziecko męczyc to ja nie bede uprawiała sztuki dla sztuki i wole mu dac koperek pomimo, że jest na piersi.Każde dziecko jest inne. I jem cały czas to samo. Z Lolem było tak samo. A po koperku idą śliczne baczki i wszyscy zadowoleni.

sama nie pijam zadnych specjalnych herbatek i adasiowi tez nie podaje. kupy robi ze hoho!! najbardziej lubi robic porozbierany - fika golymi stopkami i bziuuuu........... albo przy piersi - wielkie oczy, skupienie i trach!!

sama nie pijam zadnych specjalnych herbatek i adasiowi tez nie podaje. kupy robi ze hoho!! najbardziej lubi robic porozbierany - fika golymi stopkami i bziuuuu........... albo przy piersi - wielkie oczy, skupienie i trach!!

:) Franol ma podobny system - pociągnie trzy łyki, potem przerwa: kupa i zadowolony je dalej ;) A odbija ostatnio tak, że go u sąsiadów słychać... Ale mimo że kupy po każdym karmieniu ładne, to herbatkę czasem pije wieczorem, bo wtedy się trochę męczy brzuszkowo.

Tylko się cieszyć...Mój i kupy robi i odbija jak stary a brzuszek i tak go czasem męczy. Taka uroda moich dzieci...Zapytam czy to może przez moja nerwice żołądka.

reklama

Moja Basia podobnie, najlepiej jej wychodzi kupkanie na odległość (nóżki w górę i sruuuu:-))

Do góry