reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

Tak, karmię jeszcze. Podejrzewam, że tak szybko nie przestanę, bo on nie wyobraża sobie życia bez cycusia. Teraz mam mały kryzys, bo chciałabym wypić mleka, czy zjeść czekoladę i ze względu na niego nie mogę. Jeszcze trochę i odbiję sobie. Najważniejsze, że lubię karmić i jest to wygodne, w moim pojęciu oczywiście.

Mamolka jak mleko przestało uczulać to była to nietolerancja.

reklama
spoko jak to lubisz to czemu nie. podziwiam. tylko im później się dziecko odstawia tym trudniej - podobno. ale wiadomo, mamy mleczko najlepsze więc jak ktoś to lubi to samo zdrowie

Zdaję sobie z tego sprawę, ale już dawno temu myślałam o tym. Po prostu stopniowo będę odstawiać i do diety włączę mm.

ja przy A. mniej się szczypie niż przy K.
on jakiś szybszy ale i wiecej zębów ma - szybciej wyskakują i niestety bardziej 'chorobowo' :(

Ostatnia edycja:
Elena - podziwiam! Ja bym tak długo na diecie nie wytrzymała. No ale u mnie podstawą wyżywienia są mleczne przetwory. Po kilku dniach jedzenia mięsa, nie mogę na nie patrzeć - dlatego święta to dla mnie szczególnie ciężki czas ;-)
A nie robiłaś małemu testów? Może przynajmniej okazałoby się na co na pewno uczulony nie jest.

elena- u nas to na bank była nietolerancja nabiału, ale wiesz mój wujek ( mojej mamy brat) jak był mały to miał skazę ( choć wtedy mało kto tak mówił),a on dzidziuś a skóra była czerwona jak ogień- jakby oparzona, cały się drapał,wył- słowem tragedia. I wiesz że wyrósł z tego. A wiesz jak jest na wsi- nie wybrzydzaj tylko jedz.

Najlepszymi testami jest obserwacja, choć zdaję sobię sprawę, że alergia może być bezobjawowa. U mnie w głowie siedzi, że to dla niego najlepsze i jakoś leci.
Jak moja matka urodziła moją siostrę to powiedzieli, że jest bezmleczna - ona wtedy nie wiedziała, co to jest. O alergii w latach 80-tych wiedziała, ale myślała, że dotyczy dzieci na śląsku. Takie były czasy. Tylko, że ja kiedyś pisałam, że alergia na wiele lat może przejść w stan utajnienia i potem po latach uaktywnia się bardziej, choć w tych latach co niby jej nie widać i tak pustoszy organizm. Nawet zwykła nadpobudliwość może być objawem alergii. Z tego co mi wiadomo jeśli jest nietolerancja np: na mleko to minie do 7 r.ż, a jak nie to wtedy mowa o alergii. Ja uważam, że u mojego jest alergia, bo zbyt silnie reaguje.

W ogóle jest mleko ryżowe. Alternatywa taka dla uczuleniowców. Fajny mieli pomysł, ale cena powalająca, bo za karton 11-12 zeta. Mam zamiar kupić i sprawdzić jak smakuje.

Na chwile obecną życie jest kur&&&kie. Kupiłam dziś Belisse, a tam w otoczce mleko. Poczytałam skład Magnezu i też mleko. :angry::angry::angry::angry::angry: Więc jest nadzieja, że może to nie była pietruszka, bo w te same dni brałam magnez i piłam tomat na pietruszce.

reklama
Gosia myśle że byś nie odpuściła... karmienia.. widok radości dziecka jak podciągasz bluzke bezcenny:-D
ale faktem jest ze z czasem jest to uciązliwe zwłaszcza jak trzeba trzymać dietę

Do góry