reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

Tak, karmię jeszcze. Podejrzewam, że tak szybko nie przestanę, bo on nie wyobraża sobie życia bez cycusia. Teraz mam mały kryzys, bo chciałabym wypić mleka, czy zjeść czekoladę i ze względu na niego nie mogę. Jeszcze trochę i odbiję sobie. Najważniejsze, że lubię karmić i jest to wygodne, w moim pojęciu oczywiście.

Mamolka jak mleko przestało uczulać to była to nietolerancja.

reklama
spoko jak to lubisz to czemu nie. podziwiam. tylko im później się dziecko odstawia tym trudniej - podobno. ale wiadomo, mamy mleczko najlepsze więc jak ktoś to lubi to samo zdrowie

Zdaję sobie z tego sprawę, ale już dawno temu myślałam o tym. Po prostu stopniowo będę odstawiać i do diety włączę mm.

ja przy A. mniej się szczypie niż przy K.
on jakiś szybszy ale i wiecej zębów ma - szybciej wyskakują i niestety bardziej 'chorobowo' :(

Ostatnia edycja:
Elena - podziwiam! Ja bym tak długo na diecie nie wytrzymała. No ale u mnie podstawą wyżywienia są mleczne przetwory. Po kilku dniach jedzenia mięsa, nie mogę na nie patrzeć - dlatego święta to dla mnie szczególnie ciężki czas ;-)
A nie robiłaś małemu testów? Może przynajmniej okazałoby się na co na pewno uczulony nie jest.

elena- u nas to na bank była nietolerancja nabiału, ale wiesz mój wujek ( mojej mamy brat) jak był mały to miał skazę ( choć wtedy mało kto tak mówił),a on dzidziuś a skóra była czerwona jak ogień- jakby oparzona, cały się drapał,wył- słowem tragedia. I wiesz że wyrósł z tego. A wiesz jak jest na wsi- nie wybrzydzaj tylko jedz.

Najlepszymi testami jest obserwacja, choć zdaję sobię sprawę, że alergia może być bezobjawowa. U mnie w głowie siedzi, że to dla niego najlepsze i jakoś leci.
Jak moja matka urodziła moją siostrę to powiedzieli, że jest bezmleczna - ona wtedy nie wiedziała, co to jest. O alergii w latach 80-tych wiedziała, ale myślała, że dotyczy dzieci na śląsku. Takie były czasy. Tylko, że ja kiedyś pisałam, że alergia na wiele lat może przejść w stan utajnienia i potem po latach uaktywnia się bardziej, choć w tych latach co niby jej nie widać i tak pustoszy organizm. Nawet zwykła nadpobudliwość może być objawem alergii. Z tego co mi wiadomo jeśli jest nietolerancja np: na mleko to minie do 7 r.ż, a jak nie to wtedy mowa o alergii. Ja uważam, że u mojego jest alergia, bo zbyt silnie reaguje.

W ogóle jest mleko ryżowe. Alternatywa taka dla uczuleniowców. Fajny mieli pomysł, ale cena powalająca, bo za karton 11-12 zeta. Mam zamiar kupić i sprawdzić jak smakuje.

Na chwile obecną życie jest kur&&&kie. Kupiłam dziś Belisse, a tam w otoczce mleko. Poczytałam skład Magnezu i też mleko. :angry::angry::angry::angry::angry: Więc jest nadzieja, że może to nie była pietruszka, bo w te same dni brałam magnez i piłam tomat na pietruszce.

reklama
Gosia myśle że byś nie odpuściła... karmienia.. widok radości dziecka jak podciągasz bluzke bezcenny:-D
ale faktem jest ze z czasem jest to uciązliwe zwłaszcza jak trzeba trzymać dietę

Do góry