reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

reklama
u nas jeszcze mm bo kilka dni temu odstawiłam ją od piersi. Czy któraś z Was wie jak długo powinnam stosować mm przed podaniem normalnego mleka?
PS>
Dopiero wchodzę w normalne żywienie po tym odstawieniu i myślę, że Lena sporo je..Oby tak zostało bo przy piersi to wciskałam w nią obiad...Teraz
8-9 kromka chleba np z serkiem i 200ml mleka z odrobiną kaszki bo samo mleko jest "bee"
12- obiad, zupka, po obiedzie często pokazuje że chce owoca no to dostaje i dopiero jest ok
16- drugie danie
18- warzywko lub kisiel lub jogurt
20- kaszka manna z owocami lub owsianka z owocami
ok 22 do snu mleko tak tylko sobie musi popić bo inaczej nie uśnie...
Ciągle walczę niestety z moją mama, która non stop by dawała Lenie chlebek pomiędzy posiłkami a potem się dziwi, że ona nie chce obiadu...ech

Agaj jak dla mnie możesz od razu krowie ;-) Ale to tak moje zdanie.
Fifi cycowy i juz dawno krowowy ;-) Kaszki na krowim i czasem samo mleko pije..

Agaj, a mm Lena pije chętnie? Ja musiałam Pucka do mm przyzwyczajać, a potem przyzwyczajać go do krowiego. Gdybym karmiła do roku, to pewnie od razu na krowie bym przeszła. Mm jest słodkie i ma zupełnie inny smak.

My mm na pewno do roczku, póki co zmienimy na nr.3

Jakie wy te serki dajecie?
a żółty dawałyście?
twarożek czyli serek wiejski?

Żółty dawałam, ale jest trochę za twardy, nie da się go rozgnieść i Pucko połyka w całości. Więc na razie się wstrzymuję.
A twarożek daje taki w kostce. Wiejski jest chyba rozrabiany z czymś, w takich pudełeczkach jak śmietana, tak?

Najczęściej rozrabiam z jogurtem i jakąś rybą albo pokrojoną w kosteczkę szynką i daję do kanapki na kolację. Ale czasem też w obiedzie jest twarożek :)

sarka, moja Hanka przez pewien czas zajadała się żółtym, ale znudziło się i teraz najchętniej to nim rzuca ;)
serków wiejskich i innych nie jada, nie smakują. Za to jogurt naturalny zotta może być nawet codziennie, przepada za nim.
Generalnie moje dziecko ma wielki apetyt, nie ma problemów z karmieniem, jedynie kolację zjada wyłącznie przy włączonej bajce - pocoyo po hiszpańsku, w innych wersjach nie podoba się. Te 10min dziennie tv chyba jej nie zaszkodzi...

reklama
dzieki za odpowiedzi:)
Ewa no właśnie ciężko żeby wypiła samo mm, dodaję jej troszeczkę kaszki albo kleiku kukurydz.Już przetestowałam chyba wszystkie mm i każde samo było blee.
Nastawiłyście mnie żeby spróbować ze zwykłym:)
Czy Wasze dzieciaki też tyle jedzą?Dziś Lena przeszła samą siebie, zjadła o 19.30 michę owsianki z owocami i mlekiem i za niecałe 30 min poprawiła parówką, którą ukradła siostrze....:)
Przed spaniem jeszcze mm....Dziś specjalnie przypatrywałam się dziewczynkom, to jej starsza siostra zjadła mniej niż Lena....nawet obiadu:)....Mam się martwić czy cieszyć?:)
Aaa Lena kilka dni temu zaczęła sama chodzić, więc może stąd ten duży apetyt?;)

Do góry