reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

Miód można zaczac podawac po roku. Oczywiście jak dziecko nie jest alergikiem, więc u Ewleny i Cwietki odpada..Ja pije na wzmocnienie herbatke z miodem i Fifi czasem podpił i na szczescie nie uczulił. Uffff ;-) Dzisiaj dostal zakazane paluszki, ale takie czyste, bez niczego. A niech ma na roczek ;-)
Światecznie ;-)

reklama
nie daję miodu 'tak o'
tylko np. oblizać łyżeczkę po miodzie dam
Adaś nie jest alergik
a ostatnio gadałam z dentystką i ona mi powiedziała np., że miód np. nie psuje zębów bo to jest cukier prosty a nie dwucukier
czy jakoś tak i że miód lepiej jest uzywac niż cukier
i jesli się chce jeść słodkie to powinno się jeść miód a nie czekoladę np.

tak mnie pocieszyła hi

Hubert też ostatnio ciągle coś by mielił w buzi...ale nie jest to mięso albo warzywa;/ Posiłki mleczne: owsianka, kaszka z owocami, kasza manna, mleko krowie, jogurty wszystko to jest zjadane i miska wylizana, ale jak przychodzi czas na obiad...Szok. Kombinowanie, wyginanie, od razu wszystko inne ciekawsze niż jedzenie. Z łaską zje 3 łyżki zupy, a po 5 minutach dorwie bułkę i zje całą bez rozrzucania po mieszkaniu okruszków. Nie wiem czy to nasza wina czy będzie za mną i moim bratem bardzo "mleczny" - jak to moi rodzice mówią. My też do dnia dzisiejszego bez mleka w lodówce, jogurtów i sera byśmy nie przeżyli. Zazdroszczę Wam, że macie tak ładnie jedzące dzieci, bo karmienie mojego brzdąca czasami to katorga ;/

Gabi a ja tak tylko o tak o miodzie powiedziałam ;-) Bo cz e sti ktos się zastanawiaq. Wiadomo, że wszytsko jest płynne i zależy od dziecka i matki :-) Zresztą bobasom tak mało brakuje do roku, ze to juz większej różnicy nie robi :-p U nas herbatka z miodem robi furore :-)

Ostatnio przez to moje zatrucie nie miałam siły gotować małemu i poprosiłam teścia, zeby kupił dla małego dania w słoiczkach z tej serii do-re-mi, tak, żeby spróbować przy okazji i muszę Wam powiedzieć, że jestem mile zaskoczona. Jak na słoiczki ładnie pachną, konsystencja ok i smak jest jakiś he he, bo te wcześniejsze słoiczki to jak dla mnie BEZ smaku były a tu niespodziewajka:tak: jest smak:-D!

Także w razie potrzeby, czy jak ktoś słoiczkowy to polecam.

Gabi u nas głównie woda, pije litrami ale ja pije herbate z miodem i czasem podpije. Smakuje mu ale duzo nie dostaje.Teraz do wody dostaje cytrynke i tez mu smakuje. Lolo tez głównie wode..Byl okres, że jak się w nocy obudził a nie bylo wody to była histeria. NICZEGO innego nie chciał pic w nocy :-) I Fiflip tez pije czysta, nieslodzona wode i jest git ;-) Teściowa chciała Lolkowi dosładzac i sie obraziła jak nie pozwoliłam:confused2::confused2:

U nas z pić:-p jest mleko, woda z syropem malinowym zimą a latem czysta woda albo smakowa(z nałęczowianki bo bez konserwantów jest) albo soki...Herbatki wszelakiego rodzaju rzadko.

reklama
nie wiem jak mój brat zrobił sok z buraka, ale maluśka nim się zapija, czym niezmiernie się cieszę. oprócz tego najlepse picie to mliko lub woda, ew. woda z sokiem malinowym, w sumie Wikunia jest wsiopitna

Do góry