reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

u nas mikołaj pije głównie herbatki i soczki. oczywiście rozcieńczone, żeby go nie zasłodzić. wody nie chce w ogole, a jednak wolę, żeby sobie pił herbatki niż żeby nie pił nic. w zasadzie jego wybór, na początku była tylko woda, ale nie chciał jej pić więc zaczęłam mu podawać inne smaki i to mu podeszło.

co do jedzenia. tak jak pisałam lubi w biegu, ale teraz po powrocie z wakacji już sobie na to nie pozwalamy bo potem byśmy sobie rady nie dali. ma krzesełko i niech w nim siedzi, niech się uczy, że je się w jednym miejscu... jak nie chce siedzieć to nie dostaje jedzenia i tyle. jak zgłodnieje to siedzi ładnie

reklama
Wiolcia dzieciaczki juz tak nie przybieraja jak na poczatku a wage ma ładną. Mój pije dziennie ok.50-100 ml i do tego cyc..Najwięcej pije w nocy..Drze sie jak opetany i uspokaja jak dostaje wode i to od paru dni w okolicach 3:baffled::baffled::baffled:

Gufi - ja nigdy nie karmie jesli nie siedzi w krzeselku. jak nie chial to nie jadl i czekalam do nastepnego posilku. Ale u mojego waga spora, wiec tez sie zbytnio nie przejmowalam jak nie jadl... okolo tygodnia mial taki okres niejedzenia,, wybiły sie dwa zeby i znowu czysci talerz calkowicie.

Bodzinka - dokladnie. albo je na siedzaco przy stole, albo nie je wcale. ja nie akceptuje jedzenia na lezaco, chodzaco czy tez w jakichkolwiek innych pozycjach. chyba by mnie krew zalala, jakby mi Wiki wstawala od stolu do zabawek, wracala po troche miesa i znowu;;; :-/ wrrrr

no ja niestety akceptuje jedzenie w biegu, bo moja panna ma oszalamiajaca wage 7300 :baffled: probowalam ja przypiac w krzeslku pasami, ale wtedy jest taki wsciek, ze nie ma mowy o jedzeniu. ona ma apetyt i chetnie je, ale wyglada, jakby czasu jej bylo szkoda na siedzenie :wściekła/y: a Ninka tak cudnie jadla ...

Alicja pije duzo - ok 400-500 ml dziennie. glownie herbatki i wode. i raz 180 ml mleka na noc

A to mleko też się liczy?:) To u nas jeszcze do 2-4 kubków wody po 200 ml każdy trzeba dodać 2 razy mleko - 180 ml (w południe i na noc). W nocy Frulo już nie pije, a rano jest kaszka :)

Wiolcia- u mnie Mikołaj też już tak nie tyje - choć i tak jest duży :) na 9 miesięcy ważył 10,5kg na 11,5 miesiąca 11kg.

Co do picia- u nas teraz jest głównie woda, soczki rozcieńczone, herbata lekko osłodzona ( taka zwykła mocniejsza posłodzona łyżeczką cukru i rozcieńczona pół na pół z wodą)

Jedzenie- obiady tylko w krzesełku, ale bułka z masłem/twarożkiem, biszkopciki czy kawałek gruszki lub śliwki to często daję rączkę i po mieszkaniu sobie chodzi samopas- sprzątania full ;/

Ktoś już wprowadzał zwykłe mleko?
Franek pił raz tydzień temu i na drugi dzień miał jedną luźną kupę. Zrobiłam przerwę i wczoraj znowu podałam mu mleko - po paru godzinach było podobnie - jedna luźna kupa. Wydaje mi się, że organizm musi się przyzwyczaić, więc dziś też mu podam na jeden posiłek zwykłe mleko. Jak do paru dni sytuacja się nie zmieni, to jeszcze się wstrzymam.

A jak było u Was?

hmm Ewa, ja jeszcze nie podawałam jakoś czekam do roczku, ale to że prawdziwe mleko trochę poluźnia to nawet mnie zachęca, bo niuńcia często ma takie suche kulkowate kupki może zdecyduję się nawet szybciej na to mleko :sorry2:

U nas nie było sensacji po mleku. Były już pojedyncze butelki zwykłego mleka, mały też dostaje wszystkie mleczne posiłki robione na zwykłym mleku np: budyń czy kaszka manna czy któraś z tych smakowych kaszek. Płatki z mlekiem też się zdarzyły ale nie podeszły.

reklama
A. pije rano krowie
po prostu 210 mleka, dolewam wody do pełna i gotuje i daje pić
żadnych rewelacji nie było ani nie ma
pije już 2 tyg.-miesiąc
zawsze rano

wody nie ruszy, pije rozwodnione soki-nektary
herbatek nie dawałam nigdy i dawać nie będę

Do góry