reklama
Ja daję 3-procentowe. Trochę rozcieńczam wodą - w sumie to nie wiem po co, ale tak dziewczyny mówiły Podobno trzeba też gotować, ale ja tego nie robię - daję mleko nie prosto od krowy, ale pasteryzowane, zazwyczaj w ponad 100 stopniach. Nie widzę sensu w przegotowywaniu go jeszcze. Wody też nigdy Puckowi nie gotowałam i żyje
mamolka
Fanka BB :)
U nas różnie- było i 1,5 % i 2% i 3,2%. Powinno być chyba najtłustsze ?? U nas idzie litr mleka na dwa posiłki dla chłopaków ( kolację i śniadanie). Ja gotuję bo robię mannę. Olek jadł mleczko tylko podgrzewane w mikrofali z kleikiem czy kaszką ryżową, ale Mikołajowi jeszcze takiego nie podawałam.
Może komuś się to przyda- ja dowiedziałam się niedawno o pewnym udogodnieniu. Mianowicie aby nie robiły się grudki manny, które skutecznie zatykają ustnik, zalewam odmierzoną ilość manny wodą ( u mnie szklanka wody), dokładnie mieszam i dopiero wtedy wlewam do gotującego się mleka.
Może komuś się to przyda- ja dowiedziałam się niedawno o pewnym udogodnieniu. Mianowicie aby nie robiły się grudki manny, które skutecznie zatykają ustnik, zalewam odmierzoną ilość manny wodą ( u mnie szklanka wody), dokładnie mieszam i dopiero wtedy wlewam do gotującego się mleka.
sarka
trójkowa mama
mamolka to gotujesz manne na mleku i wodzie? nie na samym mleku? jakie proporcje żeby szło przez butle? Ja mam Aventa trójprzepł. no i czy słodzisz to trochę? bo jak raz jej zrobiłam taka manne to jej najzwyczajniej nie smakowała
My o zwykłym mleku pomyslimy też po roczku...
gabriellao0
Ja...
u nas zawsze się gotowało 'świeże' mleko, więc i ja gotuje
tak na wypadek W
tak na wypadek W
reklama
Antylopka
Potrojna mamuska
sama bym nie zjadla nieposlodzonej manny, wiec moj Adas wcina manne lyzeczka ze slodkimi owocami - np. maliny, wtedy nie ma potrzeby slodzic gotujac. a ze gotuje dla nas wszystkich wspolnie, to ja pakuje do miseczki 3 lyzeczki nutelli, mniam!!mamolka to gotujesz manne na mleku i wodzie? nie na samym mleku? jakie proporcje żeby szło przez butle? Ja mam Aventa trójprzepł. no i czy słodzisz to trochę? bo jak raz jej zrobiłam taka manne to jej najzwyczajniej nie smakowała
oczywiscie ze to reakcja na mleko!Dzięki
Mąż dziś idzie z Puckiem do kontroli, bo ja mam zajęcia, więc zapyta pani dr o to mleko - czy to normalna reakcja, że kupy są luźniejsze. No i zobaczymy, co robić dalej.
ku UWADZE WSZYSTKICH MAM w razie biegunek czy wymiotow - nie powinno sie wtedy podawac mleka.
Podziel się: