Nie pozwalam biegać przy jedzeniu..Raz juz popełniłam ten bląd i do dziś Lolo ma problem z usiedzeniem na pupie. Albo je w krzesełku, choć tam preferuje kanapki albo u mnie na kolanach ale w jednym miejscu ma siedzieć.Albo stawiam krzesełko na ziemi. Na kolanach najczęsciej je jak wszyscy razem przy stole jemy. Siedzi bardzo grzecznie i otwiera paszcze..Lolo w drewnianym krzeselku byl grzeczniejszy, ten się wiercia le najczęsciej jak juz poje ;-) Jak jest głodny to nie ;-)
reklama
Antylopka
Potrojna mamuska
Bodzinka - dokladnie. albo je na siedzaco przy stole, albo nie je wcale. ja nie akceptuje jedzenia na lezaco, chodzaco czy tez w jakichkolwiek innych pozycjach. chyba by mnie krew zalala, jakby mi Wiki wstawala od stolu do zabawek, wracala po troche miesa i znowu;;; :-/ wrrrr
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
Dziewczyny a co dajecie do picia? herbatki, soki czy wodę?
Czy któraś z was też ma takie problem, że dziecko nie chce pic? Mój Krzyś wypija max 150 ml dziennie ale przewaznie tylko 50 ml... próbowalam już wszystkiego -herbatek, soczków, wody. Najwięcej wypije świeżo zrobionego soku, wode od razu wypluwa i nie wiem co z nim zrobić Niestety dzisiaj po nocy pieluszka była suchutka! A on dalej nie chce pić...
Czy któraś z was też ma takie problem, że dziecko nie chce pic? Mój Krzyś wypija max 150 ml dziennie ale przewaznie tylko 50 ml... próbowalam już wszystkiego -herbatek, soczków, wody. Najwięcej wypije świeżo zrobionego soku, wode od razu wypluwa i nie wiem co z nim zrobić Niestety dzisiaj po nocy pieluszka była suchutka! A on dalej nie chce pić...
U
użytkowniczka r
Gość
Wiola ja daje herbatkę Bobovitę lub Hipp i pije mi min 400ml dziennie.Sok rzadko,w lecie dostawał soki lub napoje jak skończyła sie herbatka na spacerku.
A może mleczka dużo pije i to mu wystarcza?
A może mleczka dużo pije i to mu wystarcza?
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
ostatnio wogóle nie chce nawet mleka:/ Zaczyna mnie martwić ostatnio bo jak skończył 10 miesięcy to wagę miał 10 kg, za 2 tygodnie ma roczek a on nadal wazy 10 kg. Wogóle go nie przybywa a jeść w sumie lubi.
krolcia
Fanka BB :)
Daniel w przeciwieństwie do brata pijaka pije baaardzo mało. Średnio jakieś 50-100 ml różnych płynów(woda, herbatka, sok,...). No ale mleko dwa razy po 240 jest wypite, no i sika sporo. Rano pielucha jest cięęężka.
U nas jest soczek baaardzo rozwodniony. Herbatek Ida nie lubi, a ja nie staram sie jej do nich przekonywać, bo to prawie sam cukier. Woda smakuje jej tylko z mojego kubka, ze swojego - dostaje ataku krztuszenia się. Wypija zazwyczaj od 1 do 3 butelek (tych 120 ml).
Salomii
Fanka BB :)
Arlena pija wode a czasem herbatki dzieciowe i soczki, dziennie wypija kolo 200ml czasem mniej a czasem wiecej, ale staram sie ja podpajac co jakis czas
reklama
Aha, nasze kubki mają 250 ml, ale nie zapełniam całych, więc w sumie wychodzi 2-4 razy 200 ml. Woda często jest z cytryną. Jeśli wleję do kubka sok, to Franek wypija cały na raz
A tak to bidon stoi na ziemi, obok zabawek, i Pucek co chwilę sobie do niego podchodzi i pije. Może dlatego tak dużo tej wody dziennie wychodzi
Frulik wypił dziś na drugie śniadanie 200 ml normalnego mleka (tzn. 150 ml mleka + 50 ml wody). Na dwa razy co prawda, ale nawet mu smakowało
A tak to bidon stoi na ziemi, obok zabawek, i Pucek co chwilę sobie do niego podchodzi i pije. Może dlatego tak dużo tej wody dziennie wychodzi
Frulik wypił dziś na drugie śniadanie 200 ml normalnego mleka (tzn. 150 ml mleka + 50 ml wody). Na dwa razy co prawda, ale nawet mu smakowało
Podziel się: