reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

U nas w weekend był debiut zwykłego mleka, ale chyba wybraliśmy kiepski czas - obce miejsce, przedstawienie czasu i w ogóle za dużo atrakcji. Franek wypił pięknie 200 ml, ale 15 minut później była kupa, a rano lekko go przeczyściło. Ja też mam zawsze rewolucje w żołądku jak po długiej przerwie napiję się mleka, więc to chyba względnie normalna reakcja, ale jeszcze odczekamy ze dwa dni i powtórzymy eksperyment.

Na razie oszczędzamy na wieczornych kaszkach i Frulo wsuwa wielką kanapkę z szynką, popija ją 180 ml mleka, no i... śpi do rana :D

reklama
A mój na noc pije Bebiko 2R,bo kaszki łyżeczką nie zje bo jest umęczony a z butli nie ma szans żeby wypił,więc dostaje mleczko i ostatnio budzi mi się w nocy na jedzenie 2 razy :/

U nas wieczorem grysik na zwykłym mleku. Smakuje młodej bardzo, sensacji żołądkowych na razie żadnych nie było, ale dalej obserwujemy. Noc raz przespana a raz nie. Nie ma to niestety żadnego związku z kolacją.

Mój mały po kilku dniach na mleku HA wrócił do Pepti, więc długo jeszcze "prawdziwego" mleka nie posmakuje...
A wszelkie próby zlikwidowania nocnego jedzenia do tej pory skończyły się bez większych sukcesów. Mały raz, a czasami dwa razy w nocy na śpiocha wypija mleko z kleikiem. Po herbacie/wodzie wierci się co kilka minut... :/...

u nas na noc butla z 240ml i Mikolaj śpi bez jedzenia już w nocy - na szczęście.

pytanie - nadal dajecie tylko gotowane mięso czy można jakieś pieczone już?? bo chcę upiec karkówkę i już nawet nie chodzi o obiad, ale czy mogłabym to młodemu na kanapkę jako szynkę podać?

Hmm, a ja nawet nie myślałam o tym, że pieczonego nie można. Mięso wprawdzie głównie duszone (czasem gotowane), ale ryby pieczone są często.

Przygotowałam Puckowi płatki owsiane z otrębami pszennymi (może je jeść?). Zalałam mlekiem, a rano zagotuję. Zobaczymy, czy mu taka owsianka posmakuje :) Kupiliśmy dziś 3 kaszki i jak dobrze pójdzie, to będą ostatnie kupne. Na zmianę będziemy jeść kaszkę dziecięcą i zwykłą, na mleku. Pozostałe posiłki mleczne dla Frula to już czyste mleko - na drugie śniadanie samo i wieczorem do kanapki. W ciągu dwóch-trzech miesięcy obydwa chciałabym zastąpić zwykłym mlekiem. W nocy już nie je, nawet jeśli się przebudzi - dziś tak było, dostał smoka i zasnął. Już pomału zaczynam kombinować takie obiady, żeby nie musieć osobno dla Franka gotować. Pomału wychodzimy na prostą ;)

reklama
czy wy tez macie takie problemy z karmieniem dzieciakow??? moja nie usiedzi w krzeslku. pierwsze pare lyzeczek zje normalne, a potem wstaje :angry: wiec trzeba ja karmic na stojaco w krzeselku, a potem jest bunt i wychodzi. i musze ja gonic po domu :baffled: je chetnie, ale doslownie trzeba za nia chodzic. ze starsza wogole nie mialam takich problemo, a w z Alicja to masakra ...

Do góry